Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişi ve %43 raporla emeklilik şartlarım nedir?

sedatgolcuk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye olarak aranıza katıldım sizlere bir sorum olacaktı

benim engelli sağlık kurulu raporum rağorum var sürekli olarak raporda 30.12.2015/15100 Hipertansiyon % 10,
30.12.2015/15100 Tip 1 Diyabetes mellitüs komplikasyon yapömamış olan açlık kan şekeri 200mg nın altında tutulabilen ketoz ve hipoglisedmi göstermeyen %30, Hiperlipidemi %10 yanındaki orandada %37 yazıyor t
oplam raporum yüzde 47 Balthazard förmülünden rapor onaylandıktan sonra sürekli ibareli yüzde 43 raporum mevcut

05.01.2016 tarihinde gebze vergi dairesinden gönderdim 26.012016 tarihinde Kocaeli vergi dairesinden gelir idaresi başkanlığına gönderidiğini öğrendim
bugün maliye ile birisi aracılığıyla görüştüğümde yarın merkaz sağlık kuruluna gireceğini söylediler sizlere sorum şudur merkez sağlık kurulu bu rapor oranını düşürebilirmi
raporu aldığım hastane kamu birliği hastanelerine üye olan bir devlet hastanesşi ve Balthazard programını kullanan bir hastane bir bilgilendirirseniz sevinirim.

sedatgolcuk usulüne ve özür oran cetveline uygun verilmişse onaylanır, aksi halde düşürülmesi de mümkündür.

Arkadaslar bugun itibari ile yuzde 43 raporumla vergi indirimini aldim ve emeklilik icin basvuracagim nasil basvuru yapildigi hakkinda bilgi verebilecek arkadaslar varmi 1991 sigorta girisim 6036 prim gun sayim mevcut basvuru yaparken vergi indiriminden emekli olacagim diye belirtmem gerekiyormu veya bu raporla emekli olma hakkim varmi bilgilendirirseniz sevinirim.

Evet vergi indirimine istinaden başvuru yapacağınızı belirtin ki ona göre tahsis talep formu doldurtsunlar. Vergi indirimi belgenizin bir nüshasını evraklarınız arasına koyun.

Ufukalp

Arkadaslar surekli olarak vergi indirim belgemi aldim ve isyerime teslim ettim emeklilik icinde basvuru yapmak istiyorum ilk ise giris tarihim 1995 yili tabloda baktigimda 17 yil ve 3970 gun gorunuyor benim 21 sene 6036 gunum var bu sekilde eneklilik icin basvuru yapabiliyormuyum birde nasil basvuru yapmam gerekiyor is yerinde 15 yildir calisiyorum tazminat hakkini alabiliyormuyum bir cevaplarsaniz sevinirim.

sedatgolcuk
Tabloda belirtilen süre ve primler asgari miktarlardır, prim ve süreniz belirtilenin üzerindeyse elbette başvuru yapabilirsiniz.
1999 öncesi sigortalı olduğunuzdan ve 15 yıl 3600 gün şartını fazlasıyla sağladığınızdan emeklilik başvurusu yapmadan dahi kıdem tazminatınızı alabilirsiniz. SGK müdürlüğünden tazminat için yazı alıp işvereninize verin, tazminatınızı ve çıkışınızı alıp vergi indiriminizle birlikte tahsis talep formu doldurarak emekliliğe başvurunuzu yapın.

Teşekkürler Ufukalp bey emeklilik başvurumu yaptım dediğiniz gibi günlerim fazlasıyla doluymuş hemen emekli olabilirsiniz dediler tazminat için emekli aylığı hak kazanmıştır yazımı aldım bu ayın 30 unda çıkış bildirgemi alıp sosyal güvenlik merkezine teslim edeceğim çünki her ayın 1 inde işlemler başlıyormuş geç kalmayın dediler Allah herkeze nasip etsin çok güzel bir duygu...

sedatgolcuk
Sanırım sigorta müdürlüğünde bir konuyu ya yanlış anladınız ya da anlatamadılar.
Her ayın 1 inde işlemler başlar diye birşey yok sakın ama sakın ayın 1 ine kalmayın, 30 unda tüm evraklarınızla başvuruyu tamamlamış olun.
Ayın 30 unda başvurduğunuzda emekli aylığınız hemen nisanın 1 i itibarıyla bağlanır ve birikmeye başlar.
Ama başvurunuzu nisan ayının 1 inde yaparsanız emekli aylığınız mayıs ayının 1 inden itibaren başlar ve bir aylık kaybınız olur.
Bu husus aklınızda olsun.

Üst Alt