Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişi ve %56 raporla vergi indirimi ile emeklilik..?

ekonomikboy4161

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben balzard formülü ile %56 eng.raporu aldım (%73,tü heyette %56,ya düştü)
Kafama çok takılan sorularımı tek tek sorucam sizde tek tek cevaplarsanız müteşekkür kalırım...

1-%56 raporumu vergi indiriminden yararlanmak üzere maliyeye ankara,ya gönderilmek üzere teslim ettim gelen sonuç ile sgk müd.emeklilik için başvuru yaptığımda sgk,ya evraklarımı verir vermezmi emekli işlemlerim başlayıp emeklimi olacağım yoksa tekrar ankara süreci tekrar olucakmı ne kadar sürer?

2-1991 yılı sigorta başlangıcım 4831 prim günüm var 90.000tl.de yatırılan prim ücreti var.bana takribi kaç para maaş bağlanılır.(vergi indirimi ile emekliliğim olduğunda)?

3-Vergi indiriminden yararlanarak emekli olmak mesela %40 olsa %60 olsa veyahut %80 olsa maaşlarda ne tür değişiklik olur artısı eksisi ne olur hangisi daha avantajlı olur.ve %60 üzeri olunca vergi indirimine girmiyomu malulen emekliliğime girmiş oluyor yani benim raporum veyahut ben %80 raporlu olsam idim vergi indirimi ile emekli olamıyormuydum?

4-bana heyet raporumu 1 yıl süreli olarak verildi bu ne zamana kadar devam edicek her hangi bir sıkıntı olurmu bende şeker,h.tansiyon,panik bozukluk,ve boyun fıtığından dolayı boynumda protez var,bunlarda bir sorun yok fakat psikiyatri dr.panik bozukluk kısmen düzelebilen yazmış ondan dolayı süreli verildi heyet raporum bir dahakine düzelemeyen yazmış olursa raporum sürekliye dönermi birde raporum diyelim 56,tıdan 86 ya çıkmış olursa bana artısı ne olur vergi indiriminden düşüp malülenemi döner emekliliğim yoksa farketmeyip emeklilik maaşımda yükselmemi alçalmamı olur?

ankaradan vergi indiriminiz onaylandıysa emekli olurken bir daha uğraşmayacaksınız ankara falan ankaradan gelen vergi indirimi yazı ile ssk başvurabilirsiniz emekli olabilirsiniz
ayrıca vergi indirimi alarak emekli olan engelli aynı işyerinde veya başka bir işte tekrardan çalışabilir yani 2 maaş alması söz konusu ancak malulen emekli olan biri tekrardan çalışamaz çalışırsa maaşı kesilir en güzeli vergi indirimi ile emekli olmak

vergi indirimine baş vurdu isen onaylanınca emeklilik işlemi için başvurua bilirsiniz yıl ve prim yeterli rahatsız lıgınız yükseldi diye sizi zorla malülen emekli edemezler vergi indirim ile emekli olmak isterseniz 40-60 -80 raporunuzun yükselmesi veya 1-2-3- dereceden vergi indirimi almanız ek bir yarar saglamaz sadece daha erken emekli olmanızı saglar fakat sizin piriminiz ve yıl fazlası ile var size ek getirisi olmaz maaş olarakta emeklilikte baglanacak miktar sizin maaşınıza orantılı olarak asgariden gösteriliyorsa düşük tavandan gösteriliyorsa yüksek baglanır kontrol şerhi var ise 1 senelik emeklilikten sonra kontroleri yaptırmanız gerek aksi taktirde oran düşerse emeklilik iptal olur piskoloji işn içine girdimi genelde kontrol şerhi koyulmakta malesef kaçkere kontrol verirler o net degil sgknın insiyatifine kalmış

Tamamen tahminde bulunuyorum, Emekli maaşınız yatırılan priminize göre 800-900 tl civarında olur.

kardeşim ben %41 ile emekli oldum çalışırken aldığım son maaşım 1425 tl. idi. emekli maaşım özürlü emeklisinde 980 tl alıyorum.. bilgin olsun.

1- Vergiindirim hakkı elde edildikten sonra emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurduğunuzda sigorta müdürlüğü defterdarlığa bir yazı yazıp sizin sakatlık indiriminden yararlandığınızı teyit edecek. Bu teyidin ardından sigortalılık süreniz ve prim gününüz de tamamsa, emeklilik işlemleriniz gerçekleştirilecek.

2- http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

3- Rapor oranı az da olsa emekli maaşına etki ediyor. Siz hangi statüde emekli olmak isterseniz o statüde olursunuz. % 80 raporunuz var diye malulen emekliilik şart gibi bir kural yok.

4- Raporda bir süre kısıtlaması varsa büyük olasılıkla emeklilik de süreli olarak gelir. Süre sonunda size kim kontrol muayenesi yazmışsa, o kurum eliyle hastaneye sevkli gidip raporunuzu yenilemeniz gerekir. Rapor yenilendiğinde emeklilik de uzatılır...
Zaman içinde rapor oranının artması emekli maaşınızı etkilemez

acil cevap,yorum emekli maaşı hakkında!!! 1 yanlışlıkmı söz konusu acaba?

arkadaşlar;benim anlamadığım,anlayamadığım bir sorunum var,konu hakkında bana yardımcı olacak herkesten yorum ve mesajlar mümkünse acilen cevaplar bekliyorum...başta editör,kelebek,oturan boğa v.s olmak üzere;benim sorunum şu

1 yıldır emek sarfettiğim rapor,du heyetti,emeklilikti tam 1 yıla maloldu bana sgk,dan gelen emekli bağlanma yazısı ve emekli maaşımın azlığı v.s şok etti adaletmi bu sizce acaba bu durumda bir yanlışlıkmı var itirazmı etmeliyim yoksa bu sonuç normalmi

sorum şu bana 60 .00 oranından emekliliği bağlamışlar sigorta işe giriş 1990 ayrılış 2014 toplam ödenen prim 4951 yatırılan toplam sigorta prim ödemesi 94.875tl.

bana çıkan maaş 719 tl.

bu nedir ya herkes bir araştırabilirmi acaba

+ BİRDE SİZLERE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM ! ;-( hastane heyet raporum % 56,tı bu rapor kontrolde 60 üzeri çıkar garanti) MALULENMİ EMEKLİ OLSAM DAHA AVANTAJLI OLUCAKTIM YADA BENİM OLDUĞUM GİBİ VERGİ İNDİRİMİNDEN YARARLANIP YAŞLILIK ERKEN EMEKLİLİK Mİ

+ 1 yıl kontrollü olan raporumu acaba malülen emekli diye rapor süresince başvursam maaşımda bir değişiklik olurmu avantajı olurmu yoksa hiç bir değişiklik olmadığı gibi eksisimi olur beni acil detaylı bilgilendirirseniz çok sevinirim hepinize en derin sevgi ve saygılarımla moralim çok çok bozuk acele cevaplarsanız!!!!

LÜTFEN ÇOK DETAYLI,AÇIKLAYACI MESAJLARINIZI BEKLİYORUM ... ALLAH HEPİMİZE KOLAYLIK VERSİN... acil cevap,acil yardım.... tşk.

Son düzenleme:
Bence de bağlanan aylık düşük. 800 TL olması lazımdı diye düşünüyorum. Primlerin tümü ssk mı, yoksa bağkur da var mı? Bağkur işin içine girince aylıklar düşüyor...

Şuradaki emeklilik bilgileri ile kıyaslar mısınız kendi durumunuzu (ve kendi emeklilik bilgilerinizi oraya aktarır mısınız): http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Bir de şuradaki maaş hesaplama sitelerinde bağlanacak ortalama aylık ne kadar görünüyor: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Eğer oralardaki maaş daha yüksek bağlanması gerektiğine işaret ediyorsa, maaşın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne başvurun.

Malulen emeklilikle Yaşlılık emekliliği arasında anlamlı bir fark olmaz.
Yaşlılık emekliliğinden yararlandığınızda emekli maaşını alırken çalışmaya devam edebilirsiniz. Malulen emekli olursanız, emekliliğinizi sonlandırmadan çalışamazsınız.

sizce + malülen emekli bir kişi tekrardan çalışabilir diye duyum aldım ama bilmiyorum birde sizlere danışmak istedim... benim 23 yıllık sigortalılık sürecim var 10 yıl sigortalılıktan sonra malülen emekli tekrar sigortalı 1 işe girebilir çalışabilir dendi ben tereddütte kaldı bilgilendirirseniz sevinirim...+ + + 1 yıllık kontrol sürecim dolunca % 60 rapor ve yukarısını alıp yaşlılık aylılığı değilde malülen emekliliğimi istiyorum deyip değiştirebiliyormuyum yoksa hiç gerek yokmu böyle dahada avantajlımıyım acil bilgi teşekkürler... ;-)

Malulen emekli olan engelli birey tekrar çalışamaz velev ki çalışmaya başladı emekli maaşı kesilir. Ama vergi indirim hakkı kazanmış ve bu hak ile emekli olmuş engelli birey SGDP ödeyerek çalışabilir.

Üst Alt