Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişim, %82 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

korkmazfeyyaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba emekliliğim hakkında sizlere danışmak istediğim bir durum var şöyleki ;

01/1991 yılı SSK sigorta girişim ,306 gün ödemem var,
2002/2012 yılları arasında 9 yıl 9ay 9 gün bağkur ödemem mevcut
2012/2014 yılları arasında ek5 tarım sigortası 4a 730 gün ödemem var ayrıca
09/2014 tarihinden itibaren çalışıyorum
Toplamda şuan 3564 gün bağkur, 1329 gün SSK ödemem var.
Ayrıca 2013 yılında hastalığım sonucu iki bacağımın dizden altını kaybettim ve malulen emeklilik başvurularım iki defa reddedildi.Giresun Devlet hastanesinden %85 özürlü raporumda mevcut.

Şimdi arkadaşlar bu veriler ışığında SGK Giresun il müdürlüğüne gittim ve emekliliğim hakkında bilgi aldım.Bana emekli olabilmem için nasıl emekli olmak istersem isteyeyim bağkur terk tarihinden sonra 3,5 yıl SSK ödemiş olmam gerektiği söylendi.Vergi indirimi yoluyla erken emekli olabilmem içinde bu durumun geçerli olduğunu söylediler ve 10 ay bekleyip normal emekli olmamı tavsiye ettiler.Yani engel durumum bana bu durumda emeklilik için hiçbir avantaj sağlamıyor.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz, malulen emekliliği geçtim erken emeklilik, engelli emeklilik gibi durumlardan nasıl emekli olabilirim vergi indirimi alsam bana ne gibi faydası olur ?

Vergi indirimi almanız gerek; engelli emeklilik için..
dolayısıyla hesaplara bakılınca öyle olması gerekiyor ama SGK bunu söylemez
Bir işyerinde alacağınız çalışıyor belgesi ile bulunduğunuz ilde defterdarlıktan vergi indirimi müracaatı yapınız.
1991 girişli oluğunuzu belirtiniz emekliliğiniz zaten gelmiş durumda...
Vergi işlemleri onaylandığında emeklilik talep edebiliriniz.

Çalışıyor belgesi değil de muhasebeden verilecek çalıştığınızı bildirir A4 kağıt. Adı soyadı bu firmada çalışıyor muhasebe imzası bitti
Vergi indirimi işlem başladığı günden itibaren 2-3 ayda sonuçlanır.

%80 raporunuz ne gerekçe ile red ettiler açıklamalısınız.. Burada kurmaylar size bilgi verir.

son 7 yıl içinde hangi kurumdan çok pirim yatmış ise o kurumdan emeklisiniz...
3.5yıl kuralı yanlış anlaşılmasın..

2015-2008 yıllarına yatılan primler bakılır hangisi çok ise kurumda emekli ederler

Bu rapor Giresun devlet hastanesinden verildi bana fakat yüksek sağlık kurulu bu kurumun oranını kabul etmiyor ve maluliyet oranı tespitini kendileri yapıyor reddedilme nedeni bu

engelli sağlık raporu vermeye yetkili hastane Giresun'da hangileri ise o hastaneden alın raporunuzu...

İlk başta yapılması gereken şey: SGK.ya dilekçe verip Malülliyet isteyebilirsiniz. SGK sizi hastaneye yönlendirir. Sonrası bürokrasi...

İşlem böyle yapıldı, ise SGK kabul etmezse mahkemelik olursunuz.

DİPNOT: sizin yerine olsam erken emeklilik denerdim. Çünkü sıkıldığımda tekrar işe girer çalışma olanağı elde ederdim. Durumunuz buna müsait.

Cevaplarınız için teşekkürler gelişme oldukça bu başlık altından bildireceğim

korkmazfeyyaz

Son 7 yıl kuralının yukarıda yanlış değerlendirildiğini farkettim.
Son 7 yıldaki kasıt 7 yıllık prim gün sayısıdır yani 2520 gün.
Yatırılmış olan son 2520 gün primin 1261 i hangi statüde ise o statüden emekli olunur.
2520 gün prim ancak 10 yılda tamamlanmışsa 10 yıla bakılır 7 yıl değil, aradaki boşluklar değerlendirilmez yani.
Kısaca yukarıdaki 2015-2008 arası primlere bakılır cevabı yanlıştır.

Üst Alt