Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişim var. %40 engelli raporumla emeklilik şartlarım nedir?

Serkan_krl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

1976 doğumluyum.
1991 sigorta başlangıcım var.
1991 - 2000 yılı arası 1905 gün ssk primi,
2003 - 2008 arası 1811 gün bağkur primi,
2010 - 2017 arası 2588 gün ssk primi ile toplamda 6.304 gün primim var.

Epilepsi ve Ankilozan Spondilit hastasıyım.

Engelli Emeklilik işlerine başlıyacağım. Acaba %40 engelli üzerinden emekli olursam emekli maaşı nasıl olur? bilginiz var mı? Maaş düşük olur mu?
Ayrıca bu bağkur primlerinden dolayı ssk ve bağkur primlerini birleştirmem mi gerekir?

Erken emeklilikte maaşınız normal olur. Yani emeklilikte ne kadar alıcaksanız erken emekliliktede aynısını alırsınız.
Bağkur ve ssk yı birleştirmeniz gerekir.yanlız erken emeklilikte vergi indirimi almanız şarttır. öncelikle raporunuz çok eskiyse tekrar rapor çıkartın yeni ise vergi dairesine başvurup vergi indirimi isteyin.raporunuz ankara merkez sağlık kurumuna gidecek. Orada düşürülmeden onaylanıp geri gelirse hemen sgk ya başvurun. Bu işlem biraz uzun sürer. Raporunuzun onaylanıp elinize geçmesi yaklaşık 3 ayı bulur hatta geçebilir.

ozgurmeric74

Şahsen ben bu erken emeklilik olayını bilmiyordum. yeni öğrendim bu durumu. meğer ortalama 10 yıl öncesinden müracaat yapabiliyormuşum. ben ilk defa rapor almak için müracaatta bulunacağım. acaba vergi dairesine gitmeden önce sosyal güvenlik kurumuna gidip ssk ile bağkur primlerini birleştirmem mi gerekiyor? bir de erken emeklilik şartım kabul edilirse hemen hemen 3000 gün kadar fazla prim yatırmış olacağım. bunun emekli maaşa bir etkisi olur mu?

Bence önce raporunuzu alın vergi indirimine başvurun. Sonrası kolay önemli olan alacağınız raporun %40 ve üzeri olması birde maliyeden oran düşürülmeden onaylanması.

ÇÜNKÜ BU ZAMANDA RAPOR ALMAKTA ZOR MALİYEDEN ONAY ALMAKTA.

ozgurmeric74

Maliye bu olayın nesine karışıyor acaba? Hastaneden rapor alıp, Ankara da onayladıktan sonra maliye buna engel teşkil edebiliyor mu?

Serkan_krl

Sigorta başlangıcı 18 yaşından önce sayılmaz ama sizin durumunuzda bir önemi yok. Zaten fazla fazla tamamlamışsınız şartları. Tek yapmanız gereken sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı almak ve sonra da erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak.

ankarada onaylanan birim zaten maliye yüksek sağlık kurulu onlar bazen düşürüyorlar. oda sakatlık oran cetveline göre verilmeyen balthazard yöntemi yanlış hesaplanan raporları. eğer sizin raporunuz cetvele göre doğru ise zaten aynen onaylanır diye düşünüyorum.

@OturanBoğa @ozgurmeric74

Bugün Sosyal sigortalar kurumuna gittim. SSK ve Bağkur primlerini birleştirmek için. Oradaki yetkili şu anda buna gerek yok, vergi indiriminden yararlanmak için müracaatınız sonrasında onaylanırsa işlem yaparsınız dedi. Sonra hastaneye gidip hastalıklarımın oranlarının % kaç olabileceğini sordum. Nöroloji doktoru (bu arada epilepsi ve ankilozan spondilit hastasıyım) nöbet geçirme riski olanlara %5, seyrek nöbet geçirenlere %20 veriyoruz dedi. Yani bana epilepsi için %20 rapor veriyorlar. Romotoloji doktoruna çıktığımda da ankilozan spondilit için bir şey söylemedi. Ben görüşlerimi bildirir, heyet yüzdesini yazar dedi. Acaba size sormak istediğim birşey var. AS hastalığında Benim sağ kalça kemiği ile kuyruk sokumu kemiği birleşik durumda. Devamlı sağ kalçam ağrıyor. Bunun için sabah 2, akşam 2 Salazopryn, sabah - akşam Naprosyn içiyorum. Bana bu Ankilozan Spondilit hastalığından % kaç rapor verirler? Bir tahmininz var mı?

Bülent Bey benim bu işleri yapmam için, şu anda bir yerde sigortalı olarak çalışıyor olmam gerekli değil mi? Çünkü ben şu anda işsizim. Yeni işten çıkartıldım. İşsizlik parası alıyorum. Bir tanıdığım kendini bir yerde 10-15 gün sigortalı göster, sigorta girişi olduktan sonra vergi dairesine gidip vergi indiriminden faydalanmak istediğini söyle dedi. Bir dilekçe verecekler onu iş yerinde doldur kaşele, imza sürküsüyle beraber vergi dairesine götür dedi. Sonra hastaneye gideceksin dedi. İzlenecek yolda bir yalnışlık yok değil mi?

Serkan krl raporun tarihi nedir 2008 den öncemi aldın sonrami eğer yüzde kırk raporu 2008den önce almış isen işin çok zor yani 2008den önce alınan raporlar da yenileme şartı var 2008den önce alınan yüzde kırk olan raporlar şimdi malesef yüzde yirmiyi bile geçmiyor yani umarım şansın yaver gider ben üç defa açık kalp ameliyatı oldum agurrt damarim kalp kapaklarım değiştiği halde bana 2016 yüzde 44 rapor verdi

Mahocan55 daha rapor almadım. Yalnız rapor almak için yeni işlemlere başlıyacağım. Bilgi sahibi olmadığım için buradan fikir edinmek istiyorum.

OturanBoğa

Bülent Bey ben geçen hafta sigortalı işe başladım. Bugün evraklarımı vergi dairesi başkanlığıma götürdüğümde bana bir ay sigortalı olmam gerektiğini söylediler. sigorta priminin yattığına dair bordroyu alıp öyle gelmem gerekiyormuş. bir arkadaşla görüştüğümde bana girişin olsun müracaatını yapabilirsin demişti. istanbulda öyle oluyormuş. sizin bilginiz var mı?

Serkan_krl

Giriş yapılması yeterlidir. Önemli olan tek şey başvuru esnasında sigortalı çalışan olmanız.

OturanBoğa
İyi günler Bülent Bey, Ahmet Bey, Özgür Bey
Engelli vergi indirimi konusunda daha bilgili olduğunuz için Size bir şey danışmak istiyorum.
Ben şu anda işsizim. Ama engelli vergi indiriminden faydalanmak için kendimi bir yerde sigortalı gösterdim. 04/07/2017 tarihinde İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına müracaat edip hastaneye sevkim için gerekli yazıyı aldım. Sonra da kendimi sigortalı olarak gösterdiğim iş yerinden çıkışımı aldım. Yalnız iş yerinden çıkış tarihi 02/07/2017 olarak gösterilmiş. Biliyorsunuz bu işlemler için SSK lı olmak şartı var. Acaba 02/07/2017 tarihinde çıkış gösterildiği için sonraki işlemler için bir sorun teşkil eder mi? Bilgi verebilir misiniz?
ahmet1973 ozgurmeric74

Üst Alt