Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişim var. Kalbime takılan stent nedeniyle malulen emekli olabilir miyim

gebeto

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkeze iyi günler

1991 girşli
5500 gün iş primim var.
kallp krizi geçirdim stend takıldı. 1,5 sene önce tip2 diyabet hastalığım çıktı günde 4 kere insülin kullanıyorum.
Malulen emekli olma durumum varmıdır.

Yardımcı olursanız sevinirim

gebeto

Vergi indiriminiz var ise malulen emekliliğe gerek yok. Emekli olabilirsiniz. Tabi vergi indiriminiz var ise.

kusura bakmayın bu saydığım rahatsızlıklara %40 rapor alabilirmiyim

vergi indirimim yok çalışmıyorum. olabilmem mümkünmü

Bir işyerine sigortalı olarak girin 10 15 gün çalışın veya çalışıyo gösterilin iş yerindende çalıştığınıza dair belgeyle vergi dairesine müracaat edin onlar sizi rapor oranınızı belirlemek üzere hastaneye sevk ederler ankarada onaylarsa yüzde 40 veya üzeri bir oranlarla emeklilik hakkı elde edersiniz

çok teşeküür ederim

1976 doğumluyum bu sıkıntı yaratırmı

gebeto kardeş Malulen emeklilik oldukca zor, %40 ve üzeri rapor alarak vergi indirimimiyle beraber engelli emekliliğini düşünmenizde fayda çok daha mantıklı.

kusura bakmayın yine sizleri rahatsız ediyorum bu gün itibari ile daire başvurdum heyet raporunu aldım -kalp krizinden sonra stent takılmıştı+hiper tansiton+şeker içn heyet raporu aldım fakat sonucu söylemediler 15 gün sonra verdigi daireisnden öğrenebilirsin dediler. 15 gün sonra vergi dairesinden sonucu öğrenmeye gideceğim gittim zaman yapmam gerekn nedir. yada neye dikkat etmem gerekiyor

gebeto
15 gün sonra vergi dairesinden ancak hastanenin rapor sonucunu öğrenebilirsiniz, o da bilgi verirlerse, asıl kararı Maliye merkez sağlık kurulu verecektir ve onun sonuçlanması ortalama 1,5 ayı bulabilir.
Sonucu buradan takip edebilirsiniz.
http://evis.izmirvdb.gov.tr/

ne kadar maaş alırım

1993 girişliim 5400 günüm var yüzde 40 vergi indriminden yararlanarak emekli olursam ne kadar maaş alırım

gebeto

1300 tl die biliyorum ama sgk yada bağkur emekli sandığı farkı mutlaka vardır

gebeto
Burada kimse size şu kadar alacaksınız diyemez, bu rakam standart değildir. Prim gün sayısı, prime esas toplam kazanç, primlerin dönemi gibi çok sayıda kriter etki etmektedir.
Aşağıdaki linkten hesaplayarak yaklaşık olarak fikir edinebilirsiniz.
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Kartal egitim ve arastirmada. Saglik kurulundan randevu alamiyorum

Şimdilik bir iş yerinde sigortalı olarak gözükmekteyim. heyet raporunun sonuçlarını beklemekteyim. sigortalılığımı sonlandırsan bir sıkıntı olurmu.

arkadaşlar kusura bakmayın. erken emeklilik ile ilgili hastaneden heyet raporunu bekliyorum. bi iş yerinde geçici olarak ssgk girim yapılmıştı . 42 gündür sigortalıyım hastane işlerimide hallettim. cıkışım yapılsa sıkıntı olurmu

gebeto
Vergi indirimi için vergi dairesine başvuru işlemi yapmış ve raporunuzun Maliye merkez sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesini bekliyorsanız evet çıkış yapıp sigortanızı sonlandırabilirsiniz sıkıntı olmaz.

hastaneden bütün işlemleri yaptırdım. su an ergı dairesine raporun gitmesini bekliyorum.

gebeto
Anladığım kadarıyla beklediğiniz rapor bireysel bir rapor değil.
Önce vergi dairesine başvurup hastaneye vergi dairesinin sevkiyle gittiniz ve işlemleri tamamladınız, hastane raporu vergi dairesine gönderecek doğru mu?
Doğruysa evet çıkış yapabilirsiniz.

evet doğrudur. verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

iyi günler az önce hastaneden heyet raporumu aldım yüzde 55 oran sürekli olarak verdiler. evraklar vergi dairesi aracılığıyla ankaraya gönderildi. oranın düşme durumu olabilirmi yoksa verilen onayyı büyük ihtimalle onaylarlamı

gebeto bahsettiğiniz hastalıklar ve aldığınız orana göre bir sorun çıkmayacaktır.Vergi indiriminiz Maliye sağlık kurulu tarafından onaylanacaktır.

bende de kroner arter hastalığından dolayı stend takıldı.raporum %50 idi.maliyeden aynı oranda yani %50 olarak vergi indirim belgem geldi.

emeklilik için ne gerekli

5400 günüm var hastaneden rapor aldım ankaradanda onaylandı yüzde 55 devamlı rapor aldım . emekli olabilmem için ne yapmam gerek. emekli olabilmem için engel varmı

gebeto

Vergi indirim hakkınız hayırlı olsun. Bu durumda o hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Hiç bir sorun olmadan emekliliğiniz gerçekleştirilecektir.

Üst Alt