Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişim ve 1820 primim var. Hangi şartlarda emekli olabilirim?

hostazcom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa

abim benimde bi sorum olacak cevap verirsen sevinirim şimdiden teşekkür ederim

ben 1969 doğumluyum 1991 sigorta girişim var 1820 gün ödenmiş prim var
2010 tarihinden bu güne 2222 maaaşı alıyorum devam ediyo bu maaş kesilecek diyede çalışamıyorum gecici işlerde
istege bağlı prim ödeme yada başka türlü yol gösterirmisiniz bana rica etsem

1991 den bu yana 3600 günün olsa idi emeki olurdun ssk lı çalışmamışsın bedava para diye 2022 maaşı almışsın emekli olsaydın enaz 1300-1400 alırdın daha karlı çıkardın 1820+600 askerlik desek gene çok eksik var sigortalı çalışsaydın iyi idi..o sakatlık maaşı yaşlı ve çalışacak gücü olmayanlar için çok az bir para bende zamanında aldım hemde ssk lı çalışıyordum devlet öğrendi %50 fazlasıyla aldı maalesef ödedikten 2 ay sonrada af çıkardı haksız kazançtı fitil fitil çıktı benden...

berkemeteatasoy kim ister 3 ayda 1028 tl ile yaşamını sürdürmeyi sen hemen beni gömdün çalışabilecek durumda olsam zaten çalışırdım yardım olmadan kendi ihtiyaclarımı karşılayamıyorum ve raporumda sürekli rapor değil 2 yllık veriyorlar 3 kez rapor yeniledim sağlam olsam zaten alamazdım rapor

OturanBoğa abi ben ilk %64 ikinci rapor %57 ücüncü rapor %54 geçici rapor son raporda 2017 sonuna kadar

hostazcom

Her şeyden önce isteğe bağlı prim de ödeseniz ssk'Lı çalışan olarak sigortalı da olsanız 2022 engelli maaşınız kesilir.

Emeklilik kriterlerini belirlemek için için çalışan statüsünde prim mi yatıracağınız yoksa isteğe bağlı olarak prim mi yatıracağınız önemli. İsteğe bağlı prim yatırırsanız:

bagkur.PNG

Eğer çalışan statüsünde prim yatırılacaksa:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt