Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişim ve 3000 gün primim var. Meme kanseriyim. Emeklilik şartlarım..?

deniz2010

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
adım neslihan 38 yaşında 1 çocuk annesiyim ankarada yaşıyorum ankarada bulunan ANKARA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL CERRAHİ dr hatası yüzünden 2 GÖĞSÜMDE ALINDI su an denizli de tedavi görüyorum 11 temmuzda meme kanseri ameliyatı olarak 2 gögsümde alındı bayram sonu kemoterapi ve radyoterapiye başlayacam
sorum 1991 sigorta girişim var 3000 güne yakında prim ödemem bu şartlara göre malulen emekli olabilirmiyim VE ANKARADAKİ HASTANE İÇİN DAVA AÇSAM KAZANMA ŞANSIM VARMI

saygılar

Neslihan Ünal

% 60 ve üzerinde rapor alırsanız evet malulen emekli olabilirsiniz. Rahatsızlığınızdan dolayı hangi oranda rapor alacağınızı Dr danışabilirsiniz.

Ayrıca % 60 ve üzeri rapor alamıyor iseniz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz. Şu tablodan bilgi edinebilirsiniz..

2008_oncesi.PNG

Maluliyet cetveli'nde ilgili bölüm şöyledir:

9. Meme (sarkoma hariç)
A. Anrezektabl lokal olarak ilerlemiş karsinom (inflamatuar karsinom, göğüs duvarı veya cilde doğrudan uzanımı bulunan herhangi bir boyuttaki tümör, aynı taraftaki internal mamarian lenf nodlarına metastazı bulunan herhangi bir boyuttaki tümör)
veya
B. Lokal ileri evre veya metastatik hastalıkta verilen antineoplastik tedaviye rağmen ilerleyen hastalık

Durumunuz buna uygunsa, malulen emekli olabilirsiniz.

Eğer durumunuz buna uygun değilse, o zaman yukarıda İlker'İn yazdığı gibi, defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html) erken Yaşlılık emekliliği düşünebilirsiniz.
Sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız rapor oranına göre emeklilik için yukarıdaki tabloya tabi olursunuz.

Not: Doğum borçlanması yaparak prim gününüzü arttırabilirsiniz.

Üst Alt