Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişim ve 5334 primim var. nasıl mekli olabilirim?

denizce_1974

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1974 doğumluyum. tip 1 diyabet hastasıyım insülin kullanıyorum, girdiğim anjiyo sonucu kalp damarlarımda daralma söz konusu, yoğun medikal tedavi verildi. çalışamıyorum ve çok zor durumdayım.. 1991 sigorta girişim var, 3534 gün ssk sürem var, hangi şartlarda nasıl emekli olabilirim? bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, saygılarımla..

Ufuk bey ben iş bulmakta zorlanıyorum, hastalıklarım oldukça nüksetmiş durumda, 3600 güne tabiyim yazdığınıza göre, 66 günüm eksik bu borçlanılabiliyomu? birde, tip1 diyabet ve kalp rahatsızlığımdan dolayı yüzde kaç rapor verirler, vergi indirimi almam için illaki çalışmam mı gerekiyor? ilginize çok teşekkür ederim..

Borçlanma yapabilmek için 2 kriter vardır.
Erkek ise askerlik borçlanması (askerlik yapılmış ise)
Bayan ise doğum borçlanması (doğum yapılmış ve 2 yıl çalışılmamış ise) olur.

Vergi indirimine başvurabilmek için de mutlaka bir işte çalışarak gelir elde ediyor olmanız gerek.
Gelir olmadan vergi, vergi olmadan da indirim olamaz doğal olarak.

ufuk bey, hastaneye iş kaybı raporu içinmi başvurmam gerekiyor? sgk nın sevk etmesini beklemeden rapor alabilirmiyim, birde tip 1 diyabet ve kalp hastalığı için yüzde kaç rapor alabilirim? ilginize teşekkür ederim..

Vergi indirimi için sgk değil başvuracağınız vergi dairesi sevk edecek.

Ufuk bey, peki ben diyabet ve kalp rahatsızlığım la ilgili yüzde 60 rapor alabilirsem 1800 günden malülen emekli olabilirmiyim, bunun için önce sgk yamı başvurmam gerekir, vergi indirimi gerekirmi o zaman? cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

İlk sigorta başlangıç tarihinde malul derece engeliniz yoksa elbette olur.
Ancak alacağınız en az %60 oranını tek rahatsızlıktan almalısınız, diyabet ve kardiyolojiden alacağınız oranların balthazard formulü sonucu ortaya çıkacak ortalaması malulen emeklilik için geçerli olmayacaktır.
Malulen emeklilik için vergi indirimi gerekli değil, kurum sevki şarttır.

denizce_1974

Malulen emekliliği aklınızdan bile geçirmeyin. Maluliyet cwetveli'ne göre değerlendirme yapılır ve iki rahatsızlıkta sgk töbe emekli etmez!

Sigortalı çalışan olarak priminizi yatırın ve o esnada da sakatlık indiriminden yararlanmak için vergi dairesine başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

% 40 ve üzeri raporla vergi indirim hakkı elde ettiğinizde, prim gün sayınızı da tamamlayıp erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Sizin için en doğru yol bu.

emekli maaşım ne kadar olur ?

%50 sürekli raporum var. sigorta girişim 1/05/1991, 3600 iş gününü doldurmama 66 gün kaldı, 3. dereceden vergi indirimiyle emekliliğe hak kazanıyorum. Benim şartlarımda bağlanacak emekli maaşı ne kadar olur? cevaplarınız için teşekkür ederim..

Üst Alt