Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 ağır özürlü annem için Evde Bakım Aylığı alabilir miyim?

guiza1974

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb annem %92 ağır özürlü raporu var evde 4 kişi yaşıyoruz evin geliri sadece anneme rahmetli babamdan kalan 600 tl emekli maaşı var ve anneme ben bakıyorum bakım hizmeti maaşı alabilirmiyim ve nasıl bilgilendirirseniz sevinirim

guiza, gelir durumunuz uygun göründüğüne göre, eğer annen bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygunsa,evde bakım aylığı için il sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Eğer annen bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursa evde bakım aylıgından yararlanabilir tabiki.
Ayrıca gelir hesabı için yine de şurayı inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

%92 ağır özürlü annem için Evde Bakım Aylığı alabilirmiyim?

Merhaba ben bu foruma yeni katıldım sizden rica ediyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim annem %92 ağır özürlü raporu var evde 4 kişi yaşıyoruz evin geliri sadece anneme rahmetli babamdan kalan 600 tl emekli maaşı var ve anneme ben bakıyorum bakım hizmeti maaşı alabilirmiyim ve nasıl bilgilendirirseniz sevinirim

merhaba arkadaşlar bende %91 engelliyim babam 1030 tl maaş alıyor ayrıyetten benimde 2022 maaşım var bende evde bakım parasından yararlanabilir miyim?

Evde bakım maaşı

slm ben annem için başvurdum kabul edildi nisanda yatacağı söylendi evde 4 kişi yaşıyoruz annemin babamdan kalma emekli maaşı 760 tl kız kardeşim işe girdi asgari ücretle acaba bakım maaşını etkilermi bilgi verirseniz sevinirim

Kızkardeşiniz bekar olup sizle kalıyorsa aldığı maaşı İl/ilçe Sosyal hizmetlere bildirin muhakkak. Kızkardeşinizin aldığı net aylık miktarıyla birlikte hanede kişi başına düşen aylık miktar 380 TL'yi aşmıyorsa evde bakım ücreti için sorun olmaz. Ama bu sınırı aşarsa aylık kesilir. Sınırı aşmasa bile siz kızkardeşinizin aldığı net aylık miktarını bildirmeyi unutmayın lütfen. Yoksa bakım ücreti alıyorken bu durum sonradan anlaşılırsa hakkınızda yasal işlem yapılır.
Şurayı dikkatle inceleyerek tekrar bir gelir hesaplaması yapınız:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

asgari ücret alıcak kızkardeşim bu netmi yoksa brütmü hesaplanıyor

yani emekli maaşı 760 birde kızkardeşimin alacağı asgari ücret 4 kişi olduğumuz için kişi başına geliri aşmıyor yani sorun olmaz değilmi çok teşekkür ederim size bilgilendirdiğiniz için

Hayır, sorun olmaz. Ama bu geliri bildirin muhakkak olur mu? Bildirmeniz gerekiyor çünkü.
Rahat olun:) Sınırı aşmıyorsa yani hanede kişi başına düşen aylık gelir 380 TL'yi aşmıyorsa asla sorun olmaz.

tamam sigortası başlamadı başladıktan sonra bildirecem size çok teşekkür ederim beni bu konuda aydınlattığınız için iyi geceler :) :)

Rica ederim:) İyi geceler...
Aylık almaya başladıktan sonra 1 ay içinde bildirilmesi gerekiyor, unutmayın...

nisan 25 dediler ilk maaş ondan sonra mı bildirim yani maaşı aldıktan sonra

Maaş almaya başladıktan sonra da bildirebilirsiniz. Hele bi onaylnsın bakım ücretiniz... Ondan sonra en geç 1 ay içinde bildirirsiniz.
Gerekirse sosyal hizmetlere danışablirsiniz bu konuda. Bu daha iyi olur.

tamam melek hanım dediğinizi aynen yapıcam bakalım bakım maaşı nisan 25 dediler eğer yatarsa gidip bildiricem tekrar teşekkür ederim çok iyisiniz iyi geceler :) :)

Üst Alt