Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 engelli raporu aldım. 2022 maaşı bağlatabilir miyim?

miyopati34

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Raporu aldım ama herhangi bir sakatlığım ve veya zihinsel özürlü değilim görünüşte sağlam birisine benziyorum kısaca. Ama önemli bir kas hastalığım var Bana maaş bağlanır mı. Ailemin üzerine ev olsa da ben şu an tek başıma kalıyorum onlar ise memlekette kalıyor yani bir gelirim yok sayılır

miyopati34
kas hastalığından önemlı engel çok yok.görüşte bişi yok gibi görünür ama kas hastalıgı çok sinsidir kiminde hızlı kiminde yavaş ilerler.şuan sizinkı başlangıç yada yavaş ilerleyeni olabilir.bu %92 ağır engelli evet işaretli mi değil mi.değilse bile hiç bir gelirinizin olmadıgını yazmışsınız 2022 maaşı için başvuru yapın.

Ona bugün başvurmak istedim yalnız hane geliri mi buna uygun olmadığını söylediler Ben de aynı.yerde yaşayamadığımizi söyledim ama ikametgah aynı olduğu için gene de engel teskil ettigini söylediler Ablam da yaşıyorum göstermek istedim eniştenin gelir gene senin maaşını etkiler dediler ne yapabilrim başka. Ağır engelli onaylı bu arada raporum. Tesekkurler
@mka

@miyopati34

Evet resmi ikametgahına bakarlar ikamet ailenın yanında göründüğü için ailenın geliri hesaplanır.2022 de aile kişi başı gelir 483,63 lira ve dediğinize kişi başı geliriniz bundan çok ki geliriniz uygun görülmemiş.siz tek yaşadığınızı söylemiştiniz ilk mesajınızda. memleketteki ailenizın ikametini memlekete aldırması durumunda hanede tek görüneceksiniz ve geliriniz hesaplanması yeniden yapılacak ve eğer gelirim yok deyiksiniz o yok sayılırın miktarı 483,63 lira ve fazlası ise gene 2022 maaşı alamazsınız.

İkametinizi ablanızda göstemek isteyiksiniz onlarda onların gelırı senın geliri etkıler demişler doğrudur.hanedeki herkesın her ne ad adı altında olursa olsun gelirleri kişi başı 483,63 lirayı geçmeyecek.ha geçmese bile bu yolu tavsiye etmem çünkü hileli yol olurkı 80 milyonun hakkı geçecek.

Hileli değilde gerçekten ablanızda ikamet edıp orda yaşarsanız 2022 değil evde bakım için başvurmanızı tavsıye ederim.raporunuz ağır engelli evet işaretli olduğu için bakım maaşına başvurabilirsiniz onda gelir hesaplaması kişi başı 967,26 lira bağlanma ihtimali daha fazla.hem bu maaş aylık ödenıyo hemde miktarı fazla.yok evde tek kalacam dıosanız ablanız yakınsa onu bakıcı gösterin aşagıdakı gibi yapabilecekse kabul edilir

evde bakım aylıklarında bakıma muhtaç engelliyle bakıcının aynı hanede yaşaması esastır. Kural budur.

lakin, bakıma muhtaç engelliye bakacak kimse yoksa; her gün gelip gidebilecek uzaklıkta yakın olması, haftada 7 gün en az sekiz saatini bakıma muhtaç engellliyle geçirmesi, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakımını karşılaması şartıyla ayrı haneden bir bakıcı da kabul edilir.

tabi Bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi şarttır.

kırmızı ile yazılı olan kısm @Kalem in mesajından alıntılanmıştır.kendısıne teşk edrm

Yetim aylığı içindemi hiç maaş olmaması lazim

@miyopati34
%92 raporun var. annenler memlekette kalıyor. sen ise ayrı hanede tek kalıyorsun. anladığım kadarıyla annenler memlekette yaşamasına ragmen ikamet adresleri senin adreste görünüyor.

ilk olarak annenler ikamet adreslerini memlekete alsınlar. ADNKS kayıtlarında senin adreste sadece sen görününce (annenler senin adreste görünmeyince) 2022 aylığı için vakfa (SYDV) başvur. eger aylık gelirin 483,63 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır, aksi durumda bağlanmaz.

Üst Alt