Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 oranındaki raporumda ağır özürlü yazmıyor. Yanlışlık mı var?

sündüz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb

ben 27 yasında 4 aylık evli bir bayanım. ordudan eskişehire geldim daha önceden %70 özürlü aylıgım vardı annem bakım parası falan alabiliyordu. esimle kacarak evlendim ve raporumun aslını orduda bıraktıgım için burda fizik tedaviye gitmek için yeni rapor almam gerekti %92 rapor verdiler ama agar özürlü kısmında hayır yazıyor.
cerebral plasy tesisi kondu
bu raporda yanlıslıkmı var acaba itiraz mı etmem gerekiyor.

hastalıgımda bi gerileme oldugunu düsünmüyorum ben .

yardımcı olursanız cok sevinirim

%70 olan rapor %92 olmuş, yeni rapora göre hastalığınız ilerlemiş, gerilese %70 ten daha aşağıya düşerdi.

yanlıslık olma imkanı varmı? tekerlekli sandalyeye bagamlı yardım mekanik destek veya yardımcı cihaz olmaksızın ayaga kalkamıyor kendine bakım aktivetelerinde zorlanıyor diyor ama

Giderken tekerlekli sandalye kullansaydınız keşke! Bence il sağlık müdürlüğüne itiraz edin ve başka bir hastaneye sevk alın. Ve hastaneye giderken "sakat gibi" gidin...

Not: "Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişiler" Ağır Özürlü sayılır.

tekerlekli sandalye bagamlısı oldugum raporumda mevcut zaten dizlerim acılmıyor ve ayaklarım ice dönük sakat gibi davranmaya gerek yok malesef gözle görünür bir sakatım.ellerimden dolayıda kedi basıma tekerlekli sandalyeyi bile kendim kullanamıyorum

Kesinlikle yanlış değerlendirdiler bence. Ben olsam ya başka bir hastaneye gidip yeni bir rapor almaya çalışırdım, ya da il sağlık müdürlüğüne itiraz edip, başka bir hastaneye sevk alırdım..

raporu aldığınız sağlık kuruluyla tekrar görüşün.bu tür ibareleri eklemeyi unutabiliyolar

Üst Alt