Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 özürlü raporuyla agır özürlü kısmına hayır denildi ne yapmam lazım

naz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
10 senelik ( kkb) diyaliz hastası anneme dün aldıgım raporda %92 özürlüdür ve süreklilik kısmıda daimi olarak yazılmış ama agır özürlüdür kısmıda hayır cevabı verilmiş
bunun olması mümkün mü
bu raporu itiraz ettim başka ne yapmam gerekiyor

lütfen banada yardımcı olun

Benim rapor %100 ve ağır özürlü kısmında hayır işaretli ağır özürlü de değilim.

valla bu rapor işini bende çözemedim gitti %100 raporlusunuz ama agır degil şaştımkaldım...

özürünüzü merak ettim nedir?

Kalp hastasıyım 22 yaşında olduğum için artık ameliyat olamıyorum.
Günlük ihtiyaçlarımı normal insan gibi karşılayabiliyorum onun için ağır özürlü değilim.

Ege üniversitesi ve Devlet hastanesinden raporlarım var ikiside %100

Geçmiş olsun iyi olursun inşallah kalb konusunda ülkemiz çok gelişmiş ama ne diyorlar?

Agır özürlü raporu sadece baskalarının yardımıyla günlük ihtiyaclarını gören kendi basına yasayamayanlara vs vs vs örnekler çogalır bu durumda olanlara verilit yüzde 70 raporlu agır özürlü kişilerde var.

İlgili yönetmelikte "ağır özürlü" ifadesi şu şekilde tanımlanmıştır:
a) Ağır Özürlü: Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişileri,
Siz bu raporu ne amaçla kullanacaksınız?

Bende kby diyaliz hastasıyım % 93 raporum var. Ağır özürlü değilim. KBY hastalarına ağır özürlü raporu verilmiyor. Çünkü Günlük yaşam aktivitelerini ( beslenme boşaltım giyinme yürüme vb. ) kendimiz yapabiliyoruz. itiraz sonucu değişiklik olacağını zannetmiyorum.

Üst Alt