Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 92 rapor ile 10 yıl 1800 gün primle emekli olabilir miyim?

Bülent_bg1975

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bu 10 yıl 1800 gün prim diyorbu yeni yasahakında bilgisi olan varmı.ben14 yaşımdan beri distoni hastasıyım 18.12.2009 dan beri bağıkur odüyorum 18.12.2014 1800 günüm doluyor.acaba nezaman emeklii olabilirim % 92 raporum var.

ilk bağkur-ssk giriş kaydınız olduğunda %60 ve üstü raporunuzun OLMAMASI gerekir.
10yıl ve 1800 günü tamaladığınızda sgk sizi malulen emeklilik için sevk ettiği hastanede %60 ve üstü bi oran alacağınız raporu sgk sağlık kurulu da %60 ve üstü olarak kabul ederse malulen emekli olursunuz.

teşekür ederim.yani ben bu kanundan yararlanamıyorum.raporum 2008 den bağkur başlangıc tarihi 2009

Malulen emekli olamazsınız ama şu tablodan faydalanarak ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz...
bagkur.PNG

kardeşim 1800 gün primle malülen emekli olursun engelliden emekli olmak 3960 gün olması lazım

İlk sigortalı olduğunuzda % 60'ın altında raporunuz var mıydı? Yani "çalışmaya başlamadan önce % 60'ın altında raporum varken ilerleyen yıllarda rahatsızlığım ilerledi ve %92 işgücü kaybına ulaştı" diyebliyor musunuz?
Bunu diyebilirseniz, dava yoluyla da olsa malulen emeklilik zorlanabilir.

Ama ilk sigortalı olduğunuz tarihte % 60 ve üzeri işgücü kaybınız var idiyse, o zaman malulen emeklilik mümkün değil.

teşekür ederim Bülent bey benim raporum malesef sigorta başlangıçından önce almıştım raporumu. 25 yıldır bedensel engeliyim zamanla ilerledi tabi ve şuan % 92 oldu.

1800 gün yrimim var . ne zaman emekli olabilirim?

İlker'in dediği gibi, şu tabloya tabisiniz:

bagkur.PNG

1800 gun primlle emekli olan varmı

%92 raporum var 2000 gun primim var

Üst Alt