Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporla kendi aracımı kullanamaz mıyım? [Soru]

zombi2003

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ARABAM 6 SENESİNİ DOLDURDU, BEN DE DEĞİŞMEK, ÖTV İNDİRİMDEN YARALANMAK İÇİN RAPOR ALMAYA GİTTİM. HEYET BAŞKANI BANA YÜZDE 92 DEDİ. BEN DE ARABAM OLDUĞUNU VE H ÖZEL TERT. ELDEN KUMANDALI ARAÇ KULLANABİLİR DİYE EHLİYETİM OLDUĞUNU BANA YÜZDE 92 VERİRSENİZ BEN DEGİL BASKA AİLE BİREYLERİNDEN BİRİNİN KULLANCAGINI, KENDİ ARABAMI KENDİM KULLANMAK İSTETİĞİMİ SÖYLEYİNCE, TUVALETİMİ BİLMEDİĞİM İÇİN YÜZDE 92, SEN ARAÇ KULLANAMAZSIN DEDİ
BU ARADA BEN T11 PRAPİLEJİYİM. GÖBEKDEN AŞAĞI HAREKET YOK. ŞİMDİ BEN BU RAPORLA ARABA ALIRSAM KENDİM KULLAMAYACAĞIM. BU NASIL İŞ?
2002 ALIĞIM RAPORDA 80 YÜZDE SEKSEN DİYOR, ŞİMDİ YÜZDELER YÜKSELMİŞ. YANİ T11 OLLANLAR ARABA KULLANMAYI UNUTSUNLAR MI?
RAPORU 10 GÜN SONRA ALICAM
BU NASIL İŞ ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM BANA BİR AKIL

Oranın araç kullanmakla hiç hiç hiç bir ilgisi yok. %100 bile olsa rapor, "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi varsa o kişi sürücü olur ve araç kullanır (ki paraplejilere bu rapor verilir. Hatta zaten o kişiler için üretilmiştir elden kumanda!)

Yani sana ne oranda rapor verdiklerinin hiç bir önemi yok. Ehliyetin olduğu sürece o aracına özel donanım takıp (ama yalnızca sen) kullanabilirsin.

arkadaş kusura bakma ama sana bi sorum daha olacak raporu aldım yüzde 92 agır özürlü diye vermişler bu raporla h sınıf ehliyetimde var araba alım kendim kullana bilirmiyim rapora h sınıf sürüçü olur veya olmaz diye başka bişe yazmıyor

Raporu ne için almıştın? "Özel donanımlı otomobil kullanır" ibaresi yok mu raporda?

Özel donanımlı otomobil kullanır yok karşısında bişey yazmıyor ötv indirimi için yazıyor maliyeye vermek için müracat etmişdim

raporda "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi yoksa, %92 raporla yine araç alırsın, ama sen kullanamazsın (ya aslında bana kalsa kullanırsın ya, tartışmalı bi yol...)

Bence hemen itiraz et o rapora. İl sağlık müdürlüğüne git ve şöyle bir dilekçe ver. Hatta istersen önce raporu aldığın hastanenin başhekimliğine itiraz et ve rapora o ekin yapılmasını talep et. Olmazsa il sağlık müdürlüğüne gidersin:

• ... tarihinde ... hastanesinden almış olduğum ... kayıt numaralı ve ekte yer alan sağlık kurulu raporunda, başvuru gerekçemi karşılayacak ibare bulunmamaktadır.
    H sınıfı sürücü belgem olmasına karşın bana verilen raporda özel donanımlı araç alabilmemi sağlayacak ibare eksik bırakılmıştır.
    Raporumun, 'Ayaklarını kullanmasına gerek bırakmayacak elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanabilir" vb. ibarenin yazılmış hali ile tarafıma verilmesini arz ederim

adın soyadın
    tc kimlik no
    iletişim bilgilerin
    İtiraz ettiğin raporun

ben heyet başkanına söyledim bana sen araba kullanazsın dedi bende h sınıf ehliyetim var elden kumadalı arac kullanır diye yazıyor senin özrün yüzde 92 dedi 92 ile arac kullanazsın dedi kesdi atdı peki ben itiraz edmeden başka bi hastaneden rapor almaya calışsan olurmu?

Üst Alt