Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporla ÖTV'siz araç alımında engelli maaşı kesilir mi?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
%92 raporum var...Kardeşim benim üzerime Ötv muaafiyetinden yararlanıp araç almak istiyor.Sormak istediğim,Araba alımından sonra aldığım engelli maaşı kesilir mi? Bilgisi olan var mı?

Admınler cvp versın benım bıldım uok bende aydı durumdayım

ben iki yıl önce doblo aldım kesilmedi fakat bakım parası bağlanacağı zaman cadyy vardı beyanımda bildirmiştim bilmem belki onun için kesilmemiş olabilir daha geniş bilgisi olanlar yazarlar bekleyin

bende de aynı durum söz konusu bilgisi olan varmı bu konuda

mesajım bulunsun aynen bilen biri cevaplarsa sevinirim

Bugünlerde eski kanunu düşünerek kesilmedi , kesilmez yorumları yapmamak lazım. geçen ay yapılan bir düzenleme var engelli maaşlarıyla ilgili biliyorsunuz. Daha çok yeni ve bir çok kişinin maaşı kesilmeye başlandı . Kesilme riski var, eğer aldığınız bakım parası değil 2022 maaşı ise. Risk almayınız
Bakım maaşı alıyorsanız sistem farklı. Ağır özürlü evet raporu gerekiyor malum o maaşda bakan kişiye ödeniyor .Onda bir yenilik henüz yapılmadı.
İyice araştırınız, hatta bence aldığınız 2022 ise üç aydan üç aya ödenen, şu aralar biraz temkinli olup bekleyiniz.
Maaşınızdan olabilirsiniz.

Bu sitede 4-5 tane SYDV çalışanı olduğu söylenmişti...Onların da mı bilgisi yok :(

Önce 2022 maaşımı alıyorsunuz.
kardeşiniz size bakmakla yükümlümü.
Ağır özürlü müsünüz. özür oranını sormadım. ağır özürlü evet veya hayır hangisi ..
kardeşiniz sizin adınıza araba alacaksa bakım maaşımı alıyor ağır özürlüyseniz size baktığı için.
Doğru ve açıklayıcı bir bilgi yazarsanız ilgili kişi size daha açık ve net cevap yazar.

Çoğu kişi aynı soruyu soruyor ama kesin bir yanıtı yok. Bende kendi çapımda bir araştırma yaptım ve liseden bir arkadaşımın sydv de çalıştığını ögrenip kendisini aradım.Arkadaşım maaşı etkileyip etkilemeyeğini müdürünü arayarak öğrendi.Müdür alabilirler maaşı etkilemez demiş.Benim iyice kafam karıştı:confused::confused:

forumda araştırsanız cevabı bulacaksınız. arkadaşlar cevabı yazmaktan bıkmışlar çok cevap var biraz araştırın... ? -Aracın rayiç bedeli/ kasko bedeli hesaplanacaktır. Yeniden hanenin tüm aylık geliri (gider çıkarmadan) ortalamasına dahil edilecektir kişi başına düşen miktar 119 lirayı geçiyorsa muhtaç bulunmazsınız ve 2022 aylığı kesilir.

''basays'' kardeşim,konu başlığı altına yazmıştım.%92 ağır engelli raporum var ve sadece 2022e tabii 3 ayda 1 özürlü maaşı alıyorum.Anne v babamla yaşıyorum.Kardeşim evli v ayrı yaşıyor.Kardeşimin arkadaşının annesinin gözleri görmüyor.O annesinin raporuyla ÖTV siz araba almış.Bizimkine de alabileceğini söylemiş..Galeri bayiside alabileceğini söylemiş...ayrıca ÖTV siz araba alıp aynı zamanda evde bakım parasını almaya devam edenlerinde olduğunu söylüyor..Acaba ÖTV siz arac alırken, evde bakım aylığı alanlar ile ağır engelli maaşı alanlara farklı bir uygulamamı yapılıyor..

Üst Alt