Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporlu abim adına araç alsak bunu H sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim?

yusuferyılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba...

bi sorum olacak ?? benim abimin %97 oranlı roporu war...benim ise %40 we (h) sınıfı ehliyetim war abimin üzerine bir araç almak istiyorum ... benim (H) sınıfı ehliyetle bu aracı kullanmam da bir sakınca warmıdır ?? eğer yok ise abim yani araç sahibi araçda olmasada ben bu aracı kullana bilirmiyim...

araç almak için ayriyetten rapormu çıkarılması gerekiyorr ?? bilgilendirirseniz sevinirim ...

H sınıfı ehliyet alırken hastaneden verilen raporda nasıl bir ibare var? Özel donanım şartı varsa raporda, o zaman sadece kendine ait özel donanıma sahip bir araç kullanabilirsin; yani özel donanım bulunmayan ablanın aracını kullanamazsın.
Ama ehliyetinde/raporunda özel donanım şartı yoksa, ablanın aracını kullanabilirsin (otomatik vites şartı varsa, o zaman ablanın aracının otomatik vitesli olması şart tabii)

özel donanımla ilgili hiç bir yazı yok ehliyetim de ama (H) sınıfı
yani abimin üzerine araç aldığımda bu aracı (H) sınıfı ehliyetimle sürmemde bir sakınca yok ??

Sürücü belgenle hangi tür araçları kullanabiliyorsan, abinin arabası da o araçlar gibidir teorik olarak. X arabayı kullanabiliyorsan, abinin arabasını da kullanabilirsin.

abimin üzerine aldğımız ötv indirimli aracı bir şirkette ticari amaçlı kullanabilirmiyim ( doblo tarzı araçları ) yardımcı olursanız sewinirim teşekkürler.

Hayır, ticari amaçlı kullanamazsınız.

Üst Alt