Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporlu kızım için hangi haklardan yararlanabilirim?

durhami

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim kızım var 92 raporu var çalışıyorum buna herhangi bir yardım almazmiyim

durhami
yazdığınız bir cümleyle hangi haklardan yararlanacağınızı bilmemiz inanın imkansız:) o yüzden size yardımcı olabilmem açısından lütfen şu sorularımı cevaplayınız:
1. kızınız kaç yaşında? 18 yaş altı mı?
2. kızınızın raporunda "ağır özürlü" kısmı "evet olarak işaretli mi?
3. hanede kaç kişi yaşıyorsunuz toplam? hanede başka geliri olan ve çalışan varsa belirtiniz lütfen. mal mülk varsa onları da yazın.
4. kızınız bakıma muhtaç durumda mı? Şu linki dikkatle inceleyiniz: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Kızınız 18 yaşından küçükse yaşından dolayı yapamadıklarını değil, hastalıgından dolayı yapamadıklarını degerlendirin lütfen. Sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır.

siz bu soruları cevaplayın devam ederiz.

18 yaşının altında rapor ağır deyil geri kalan kısım hepsi evet rehberlik araştırma merkezinden de var beni daha detaylı bilgilendirme sevinirim çalışıyorum 5419290629

Yemeğini asla yemiyor 10 yaşında mama veriyoruz kalp yetmezliği olduğu merdiven zaten çıkamıyor

Ben çalışıyorum askeri ücret alıyorum ada zaten çoğun ilaç parası hastaneye git gel çok sık enfeksiyon kapıyı yo

durhami ağır özürlü rapor olmadan evde bakım aylıgının baglanması imkansız. evde bakım aylıgı için % 50 ve üstü ağır özürlü engelli sağlık kurulu raporu ve bakıma muhtaç derecede engelli olması şarttır. ayrıca hanede kişi başına düşen aylık gelirin de 784,97 TL altında olması gerekiyor. bu şartlardan birinde bile uygun değilse evde bakım aylıgı baglanmaz.

2022 aylıgı da var var. lakin burada da ebeveynin sigortalı olmaması gerekiyor. siz sigortalı çalışan oldugunuz için size 2022 engelli yakını aylıgı da baglanmaz. 18 yaş altı engelli çocuklar kendi adına başvuramaz. onlar için ebeveyni 2022 engelli yakını aylıgına başvurur. fakat mevzuat gereği 2022 engelli yakını aylığında ebeveynin (her ikisinin de) sigortalı çalışan olmaması gerekir. siz sigortalı çalıştıgınız için 2022 aylıgı da mümkün değil.

size tavsiyem ağır özürlü rapor alabilirseniz, geliriniz uygunsa ve kızınız bakıma muhtaç durumda engelliyse evde bakım aylıgı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun.

Üst Alt