Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporum var. Alacağım aracı ben olmasam da 3. derece yakınlarım kullanabilir mi?

devogulo

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar beni bir konuda aydınlatırsanız sevinirim....
şimdi benim %92 raporum var(seviyem t4-t5), eğer ben sıfır araç aldığımda aracın içerisinde ben olmasam dahi 3. dereceye kadar olan yakınlarım bu aracı sürmek isteyip trafik polisi aracı durduğunda ceza kesebilirmi. beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim....

Kan bağı bulunan 3 kişi aracı kullanabilir , ama mahkeme kararıyla vasi olarak tayin etmen lazım .. %90 üzeri raporunla hiçbir donanımı olmayan bi araç alabilirsin.. 1600cc ye kadar olan araçlardan alabilirsin , bir yıl öncesine kadar ticari araçlardada uygulanıyordu bu artık kaldırılmış mecburen binek türü seçmelisin.. forumdada bilgiler var araştırabilirsin !!

Merhaba arkadaşım
Bende %90 engelle tertibatsız araç alsım.
ve vasi falanda gerekmiyor Sen kendini ifade edebiliyoırsan bilncin yerinde ise
imza atabiliyorsan sorun yok.
Vasi Kendi hür iradesini ortaya koyamayacak kadar engeli olanlar için geçerli.
Arkadaşım benim kardeşlerim araba ile istedikleri gibi geziyorlar kimsede neden arabada sahibi olmadan geziyorsun demiyor.
Onun için kafana takma.
Aracını al güle güle kullan
Esenlikıleri dilerim.
Taytıss.......

%90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan ve ruhsatında "3. dereceye kadar yakınları sürebilir" yazan aracı 3. derece yakınlar kullanabilir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html
Sakat kişinin araçta olması diye bir ey kesinlikle söz konusu değil: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-araci-kardesi-kullanamaz-mi.html#post205156

Not: Bu konuda uygulamalar farklı! Sizin rapora ne yazdıracağınız önemli... Şu üç örnek de mevcut:
1- Ruhsatta hiç bir isim yazmıyor, sadece, "3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanır" yazıyor (bkz)
2- Ruhsattta, sadece 1 isim yazıyor, onun dışında kimsenin kullanamayacağı not ediliyor
3- Rusatta 3 kişinin adı yazıyor, onlardan başka kimsenin kullanamayacağı not ediliyor.

yardımlarınızdan dolayı herkese teşekkürler ediyorum....

%92 raporumla sıfır araç alırken ruhsata ne yazdırmalıyım?

merhabalar..........
%92 raporum var ve sıfır araç alıyorum, öğrenmek istediğim konu aracı ailem ve akrabalarım kullanacak ama tam olarak ruhsata ne yazdırmam gerekiyor sonradan sorun yaşamamak adına yardımcı olursanız sevinirim.......

slm bende %90 raporum var aracımla kafama göre arkadsımla gezemiyorum bu konuhakkında yardım ederseniz sevinirim

En avantajlı ibare "3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanır" ibaresidir. Böylece isimlerden bağımsız olarak 3. dereceye bağı olan herkes kullanır.

Tarik, "arkadaşlarımla gezemiyorum" ne demek?

Üst Alt