Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 92 raporum ve 6 yıldır sigortam var. Emeklilik şartlarım nedir?

papatyacim

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşımın sorunu var eğer bilgi sahibiyseniz bu konuda beni aydınlata bilirmisin?

"kaza yapmadan önce hic sigortam yoktu kaza geçirdikten sonra sigortam başladı. raporum %92 şuanda 6 yıllık sigortam var bu şekilde nasıl emekli olabilirim yada emekli olma şansım varmı varsa neler yapmalıyım ayrıca vergi indirim de var. Şuan çalışıyorum ama emekli olmak istiyorum ne yapmam lazım."

Arkadaşlar. Özel. Msj atıyorsunuz ama msj haneniz dolu sizlere cevap atamıyorum bana msj atan arkadaşlar eğer cevap alamıyorsanız benden mesajlarınızı silmeniz rica olunur.

10 yıl sigorta ödemesiyle engelli emeklisi olabilirsin.raporun sigorta başlangıcından önce ise rapor almadıysan maluliyet hakın var.yinede forumda bu işi bilenler vardır.yüzde 92 özürlü raporu tek özürse malul olabilir iki üç özrün toplamıysa engelli emeklisi olabilirsin onada 10 yıl prim istiyorlar primsiz engelli aylıgıda alabilirsin ama sgk nın aylıgı yüksek hükümetin aylıgı düşük.sgk 10 yıl prim istiyor aylıgı yüksek<hükümet prim istemiyor aylıgı düşük<raporunu sigorta başlangıcından sonramı aldın bu önemli.üç emekli var malul sgk.engeli sgk.engelliprimsiz hükümet.malul yüzde 66 çalışıyorsan yüzde 60 rapor 10 yıl başlangıç tek hastalık <sgk özürlü engelli çalışmaya başlamadan önce rapor alınmış yüzde 80 90 1. dereced özürlü iki üç hastalık veya tek hastalık<engelli hükümet primsiz 1 derece bir veya çok hastalık özür.forumda bilgili kulanıcılar var umarım en dogruyu onlar sana smöylerler<saygılar

sen hangi emekliyi istedigine kartar vermelisin.malul sgk engelli sgk.engelli hükümet.

evkat122;

Tşkler mucahet ama dediğim gibi kaza geçirdi ve tekerlekli sandalya de malülen olunabiliyorsa nasıl bir yol izlemesi gerekli şuan çalışıyor aynı yerde 6 senedir ama malülen emekliliğini nasıl yapması lazım işyerine mi yoksa sgk ya mı gidip bilgi alması lazım

maslul şartı çalışmaya başladıktan sonra özürlü duruma düşlersen yani rapor primödenmeye başladıktan sonra alınacak.maluliyet için sgk ya dilekçe vereceksgk kendi hastanesine sevk edecek tabi tek hastalıktan yüzde 60 ve üzeri ise malul ederler en dogru bilgiyi sgk verir raporunu çalışmaya başladıktan sonramı aldı bilmiyorum.sgk müdürlügüne raporunu alıp müdürle konuşsun başkasıyla konuşmasın müdür onu yönlendirecek saygılar

dikkat etsin konuşabiliyorsa müdürle konuşsun bu çok önemli

Saygı sevgi bizden tşkler ama daha detaylı bilgisi olan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.

oturan boga baglanırsa sanadeyay bilgi verebilir.saygılar

1800günü doldurdum sigortaya gittim emekli olursun dediler bende emekli dilekcesi aldım hastaneye sevk ettiler raporum yine aynıydı bana sgkdan gelen red cevabı oldu neymiş kazadan önce sigortan olmadıgından dolayı yani kaza gecirdikten sonra sigortalı oldugumdan dolayı emekli olamıyomuşum10sene doldurman gerekiyo dediler bende buyüzden bilgisi olan varmı hani kanunlar sürekli degiştigi icin benim gibi emekli olan vardır diye düşnüyorum oyüzden yardım etmenizi istedim yinede yardımlarınızdan dolayı cok tşk ederim arkadaşlar

tam olarak bunu yazdım anlatamadım galiba sgk böyle 1 derece özürlü 10 yılprim 3600 günle emekli edecekler

ya niye müdürle konuşmadın beni ciddiye al bence bu yoldan geçtik.kızma lütfen

Maluliyet derecesinde işgücü kaybı oluşmadan önce bir gün bile sigortası olmalı ki malulen emeklilikte aranan ilk şart sağlanmış olsun. Yani, hiç sigortası olmadan malul derecede işgücü kaybı oluşunca o kişi malulen emekli olamaz.

Peki şimdi 3600 doldurduktan sonra mı erken emeklilik için başvurması gerekiyor.ve bunun için ne yapması lazım hangi yolu izlemesi lazım

Üst Alt