Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta başlangıcı ve %50 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Floryamehmet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bugun %50 rapor aldim ssk baslangici 1992 prim ssk 1200 bagkur 800 bu sekilde nasil emekli olabilirim d.tar 1974 yardimci olurmusunuz

Floryamehmet
Prim gün sayınızı 3760 a tamamlamalısınız.
Bundan sonra 4A lı çalışıp bu statüden emekli olmayı düşünüyorsanız vergi indirimi hakkı da elde etmelisiniz.

Bir konu daha var heyete basvuru kagidinda bolumlerde oranlar var fizik 60 kbb22 yalniz raporuma islenen bolum karsisinda fizik oranlari toplami 41 yapiyor verilen oran kisminda 36 yazmislar kbb22 verdi ayni sekilde oran kismina yazilmis bu iste bir yanlislikmi var acaba

2.bir konu astim var bende heyet basvuru kagidinin on yuzunde yer olmadigi icin arka yuzune yazdi dr ordaki orani gormedim ama rapor kagidimda gogus bumune dair hic birsey yok ve raporda dr imzasida yok acaba gozdenmi kacmistir

Bagkurda primim cok borctan dolayi silindi ordan satin alabiliyoruz galiba geri kalan eksik gunu tamalarsam olurmu vergi indiriminden yarlanip emekli olabilirsem maas ne kadar olur acaba

Floryamehmet

Oranlar 2 + 2 = 4 olarak hesaplanmaz. Balthazard formülü ile toplanır. Bu toplam ile %40'ı bulduğunuzda ve ona istinaden de defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde priminizi 3760'a tamamlamak kalıyor geriye. O za tamam olduğunda erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz.

İlave olarak:
Bağkur'a borcunuzu tamamen sildirdi iseniz, o borca karşılık gelen süre de silinmiştir, o borcu artık ödeyip oradan gün kazanmanız mümkün değil.

Üst Alt