Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
92 sigorta başlangıcı ve %85 raporla ne zaman emekli olabilirim?
arkadaşlar siğorta başlangıcım 1992 prim ödenmeye 01.02.2001 yılında başlandı vergi dairesinden vergi indirimi için sevk aldım üneversite hastanesinden %85 sürekli ibareli rapor verdiler toplam 4600 gün primim var
malülen emekli olabilirmiyim
sgk belli sürelerde kontrola çagırıyormuş bu beni etkilermi raporum da sürekli yazıyor.
yapam gerekenler nelerdir tşk ederim
malülen emekli olmanıza gerek yok vergi indirimi onaylandıgı zaman engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanır sınız emeklilik dilek cesi verip emekli ola bilirsiniz yılınız ve priminiz yeterli malülen olursanız çalışma hayatınız biter emekli maaşı kesilmeden tekrar çalışamaz sınız vergi indirimi alıp erken emeklilikten yararlanıp emekli olur sanız emekli maaşı kesilmeden istediginiz işte devam ede bilir siniz 85 raporunuz onaylanır ise vergi indirimi ile 15 yıl 3600 pirim sizin için yeterli sizin pirim ve yılınız fazlası ile yeterli
ugur kardeşim
yıl yeterli demişin arkadaşım daha 18 ayın var diyor sigorta başlangıcım 1992 okuldan prim yatmadı prim yatmaya 01.02.2001 yılında yatmaya başladı birde bu her yıl rapor isteniyormu arkadaşım raporumda sürekli yazıyor bilgi verirsen tşk ederim
% 85 raporla 1. dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmişseniz, 01.02.2001 + 15 yıl sonra erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Yani 01.02.2016'yı bekleyeceksiniz.
özür yıl başlangıcı 1992 olarak hesaplamıştım anlaşılan okulda iken miş ödenmeye 2001 de başlanmış ise bülent beyin dedigi 01.02.2001 + 15 yıl sonra erken yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz yani 2016 tıda. malülen emeklilik için baş vura bilirsin şayet ilk işe başladıgında malülen emeklilik gerektirecek kadar engelli raporun yok ise 10 yıl 1800 şartları uyuyor ise sgk ya direk malülen emeklilik için başvurup hastaneyesevk almanız en az % 60 iş gücü kaybı var ise malülen emekli ederler sizin sürekli olan raporunuzun malülen emeklilikte bir gecerliligi yok malesef kurum sevki ile alınan rapor gecerli kurum kontrole cagra bilirde cagırmaya bilirde ordaki heyetin insafiyetine kalmış hastalıgın veya sakatlıgın daki duruma göre kurum kendi kafasına kontrol şerhi koyabilir