Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta başlangıcım var. Engelli statüsünde emekli olabilir miyim?

erkan28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey merhaba,
2014 yılında beyin kanaması geçirdim.Stend takıldı beyin damarıma. Hiper tansiyon hastasıyım. Ssk başlangıcım 1992 5900 gün sigortam var.1978 doğumluyum.
Malulen emekli olabilirmiyim olursam ne kadar maaş alabilirim.

erkan28

Malulen emekliliğe gerek yok. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip engelli sağlık kurlu raporu alın (sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri olacağını düşünüyorum). Sonra çalışan statüsünde sigortalı olun, o arada vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Bu hakkı elde ettiğinizde, aşağıdaki şartlara göre sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız da yeterli olduğu için, hemen erken YAŞLILIK emekliliğinden yararlandırılırsınız.

2008_oncesi.PNG

Emekliliğe temel sigorta başlangıcınız gün/ay/1978 + 18 'dir.

merhaba,
şuan çalışıyorum zaten maaşım brüt 3400 tl .ne kadar maaş bağlanır ortalama teşekkürler.

erkan28,
Emekli olmak istiyor iseniz çalışmaya başlayıp vergi indirim hakkı almanız gerekli, 5510 sayılı kanundan önce ssk lı olanlar vergi indirim hakkı almak zorundadır.

Üst Alt