Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişi ve %42 raporla ne zaman emekli olabilirim?

meteozcelik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ben iş kazası sonucu total kalça protezi oldum (ocak 2012) . sgk ya yaptığım başvuru sonucu sürekli iş görmezlik derecesi %42 çıktı. sigorta başlangıç tarihim 1992. prim günüm 7000 gün. doğum tarihim 1974. normal koşullarda 52 yaşında emekli olacağım. şu durumda emeklilik yaşım etkilenir mi. bilgleriniz için şimdiden teşekkürler.. ayrıca sağluk kurul kararı henüz elime geçti. bundan sonra ne yapmam gerekiyor..

Hem iş göremezlik geliri alıp, hem de erken emekli olabilirsiniz...
Erken emekli olmak için defterdarlığa başvuru yapmalısınız öncelikle, % 40 ve üzeri oranla vergi indirimi alır almaz hemen emekli edilirsiniz. Bunun için çalışıyor olmak ya da 10 ilâ 15 gün sigortalı görünmek yeterlidir...

Çok teşekkürler

sürekli iş görmezlik tespitine ilişkin sağlık kurul kararı belgesi (ki bu belgede % 42 oranı yazıyor) ile defterdarlığa başvurdum. fakat defterdarlık bir üst yazı ile beni çerkezköy devlet hastahanesine rapor çıkartmak üzere sevk etti. bu normal bir prosedürmüdür.

bülent bey birde geçirdiğim işkazası nedeni ile benim çalışma gücü kaybım % 42 çıktı.
Sgk ile görüştüğümde oranın belli oldu. konu müffettişler tarafından incelenecek. senin birşey yada başvuru yapmana gerek yok dendi.

bu müffettiş incelemesi nedir. ne kadar sürer. bu müffettiş incelemesi sonucunda sürekli işgörmezlik geliri otomatik olarak başlar mı. şu sürec adım adım nasıl işliyor. izah ederseniz çok mutlu olacam. kafam iyice karıştı.

bir de vergi indirimi vesilesi ile erken yaşlılık emekliliği var. bunun içinde vergi dariresine başvurdum. ordanda % 55 oran çıktı. bu iki oran çelişmez mi. bu oranında ankarada inceleme sonucu düşürülebildiği bahsediliyor. neye göre düşer.

1992 sigortalı ve 7000 gün ile bu oranla erken emekli olacağımı düşünüyorum. eğer ki oran düşürülmez ise. oran düşürülmediği taktirde vergi indirimine hak kazandığımda bundan sonra ne yapacağım. nereye başvuracam...

Sürekli iş göremezlik geliri evet, müfettiş görüşünü takiben hemen başlar.

Vergi indirimi ve emeklilik başvurusu ile iş göremezlik gelirinini hiç bir ilgisi yok, aralarında hiç bir bağ kurulamaz. Kaldı ki keşke kurulsa, verilen sürekli iş göremezlik gelirini arttırsınlar! :)

Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde sigorta müdürlüğüne gidip sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için dilekçe vereceksiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-basvurusunda-istenen-belgeler-ve-surec.html

Not: Hem sürekli iş göremezlik geliri hem de emeklilk hak edildiğinde, maaşlardan fazla olanın tamamı, az olanın yarısı ödenecek size.

çok teşekkür dederim verdiğiniz bilgiler için....

merhabalar
hem sürekli iş görmezlik gelirini alıyorum. hemde emekli oldum. dediğiniz üzere yüksek olanın tamamını düşük olanın yarısını alıyorum. şükürler olsun:)

merak ettiğim konu şu
iş kazası sonucu %42 ile bu şartları yakaladım. ekpss ye girmeyi düşünüyorum. eğer atanırsam bu maaşlarımı almaya devam edecekmiyim. yoksa kesileceklerimi. yani iş kazası istisna teşkil edermi kesilmemesi için..

meteozcelik,
İş görmezlik maaşını almaya devam edersin sadece diğer maaşın kesilir. KEsilmez ise bile kestirmek zorundasın..

Üst Alt