Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişi ve % 42 raporla ne zaman emekli olurum?

Muammer Ünal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%42 engelli raporum var, emekli olma şansım nedir?
01.05.1960 doğumluyum. işe başlama tarihim 20.03.1992 dir. ilk başlangıçta 795 gün ssk yatırdım. daha sonra 13 yıl 1 ay 15 gün yani 4725 günde bağkur yatırdıktan sonra tekrar şuanda 440 gündür ssk yatırıyorum ama emekli olabilmem için son 3,5 yılı ssk da yatırmam gerektiği söylendi. benim emekli olabilmem için normalde 820 gün daha gerekiyor. %42 engelli raporum var bu raporla bu süreden önce emekli olabilirmiyim? yardımcı olursanız sevinirim

Son 3,5 yıl (1261) gün hangisinden olursa ondan emekli edilirsiniz.

Bağkurdan emekli olmak isterseniz, kuruma başvuru yapıp kurum sevkiyle en az % 40 alırsanız emekli edilirsiniz. Elinizdeki raporu kabul etmezler, kurumun sevkiyle almanız şart

bagkur.PNG

Ama ssk'dan olmak istiyorum derseniz o zaman bu 3,5 yıl (1261) günlük süreyi tamamlamanız şart.

benim ssk ve bağkur toplamda 5951 gün oluyor. %40 ve üzeri için gerekli koşulu sağlıyorum. şu an ne yapmalıyım nereye başvurmalıyım. ssk daki memurlar %60 olmazsa emekli olamazsın deyip başından savıyorlar. ne yapmam gerekiyor?

ssk'dan emekli olmak için vergi indirimi kazanmalısınız çalışıyorken ve 3,5 yılı tamamlamalısınız.
Bağkur'dan olmak isterseniz bir engeliniz yok şimdi olabilirsiniz başvurup.

% 60'la alakası yok, belki malulen emeklilikle ilgili yanlış bilgilendirme yapıyorlardır.
Siz erken emekli olacaksınız yukarıdaki yazdıklarıma göre.

peki bağkurdan emekli olmayla ssk dan olma durumunda maaş konusunda çok fark olurmu. ssk ve bağkurun şuanki emekliye verdikleri maaş yaklaşık ne kadar?

SSk maaşları daha yüksek olur evet ama Bağkur'a bulaşıldığında, şuan ssk'dan olsanız dahi çok farkeden birşey olmaz, çünkü en az 7-8 sene gibi bir süre ssk'dan yatırmalısınız ki bunda primlerin tavan-tabandan yatıp yatmadığı vs. 'de önemli. Siz en erken ne zaman olabiliyorsanız olun bence.

bir kaç kişiye sorduk ama bağkurdan %42 ile emekli olma şansınız yok dediler. hem olsanız bile maaşınız en fazla 500-600 olur. 3,5 yıl daha bekleyip ssk dan olun diyorlar. moralimiz bozuldu açıkçası. emekli sandığına gidip konuyu görüşmeyi düşünüyoruz şuan?

Muammer bey,
Siz misler gibi bağ-kur dan emekli olabilirsiniz size emekli olamazsınız diyen memurun ismini alın ve şikayet edin. 5510 sayılı yasa ile bu şekilde emekli olan çok arkadaşımız var burada..
Ama,
Maaş konusunda ise bağ-kur emekli maaşı baya bir düşük önerim bağ-kur dan sonra ödemiş olduğunuz 440 günü 1262 güne tamamlamamızdan yana olacak ssk mekli maaşı bağ-kur a göre baya bir iyi...

Üst Alt