Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişim, %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

karaalp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
dursun karaalp eskişehirden

%40 raporum var, daha yenialdım. psikiyatri, diyabet tip2, psikiyatri %25 diyabetis ise %20
işe giriş tarihi 01 12 1992
primimise bugün itibariyle 4325 gün

ama şuanda çalışmıyorum. emekli olmak için işe girmek gerekiyor mu?
ilaçlar çalışmamı olumsuz etkiliyor nereye başvurmalıyım

size ve tüm özürlülere selam saygılar

Şahsen defterdarlığa başvurup (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html) sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapora karşılık 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz (01.12.1992 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edersiniz. Yani vergi indirim hakkı elde ettiğinizde hemen emekli olma hakkınız var. Zira sigortalılık süreniz de prim gün sayınız da yeterli.

Eğer bugüne dek vergi indirim hakkı elde etmemişseniz, o zaman 5 günlük de olsa bir yerde çalışıyor görünün ve o arada vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurun... Başvuru yaptıktan sonra sigortalı olmanıza gerek yok. Yeter ki defterdarlıktan iş yerinize gönderilecek evrakların ve/veya sonuç bildirim yazısının kaybolmadan size ulaştırılmasını sağlayın.

Not: Tabii ilk sigortalı olduğunuz 01.12.1992 tarihinde 18 yaşını tamamlamış olduğunuzu varsayarak söylüyorum.

sayın oturanboga verdiginiz bilgilere çok teşekkür ederim. gerçekten şu bilgileri almak için çok yerler dolaştım sgk gb ama net cevap alamadım
şu anda 3.derece vergi indirimi ne kadar
bi rde emekli olursam net maaşım nedir
1992 yılında askerliğimi yapmış olarak ssklı olarak yanlız ben bu raporu aldıgımda yeşil kartımla aldım. bir sorun teşkil eder mi

yeniyılınızı şimdiden kutlar 2010 yılı hayırlara vesile olmasını dilerim saygılar sevgilerle eskişehirden karaalp ailesi

Dursun kardeşim sen şimdi kafana hiç bir şey takma seni ssk lı gösterebilecek bir arkadaşının ve veya bir yakının yanında 10 gün kadar ssk lı görün bu 10 gün içerisinide baglı bulundugun ilin maliyesine Vergi ind. hakkı almak için müracaat et..

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Maaş için yatırılan prim tutarları çok önemli yüksek yatmış ise maaşınız yüksek olur asgariden yatmış ise 600 650 arası maaş baglanır...

sayın ilkerbey verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim sanıyorum benim ssk asgariden 600-650 ye vergi indirimi dahilmi degilmi yada bu vergi indirimi maaşa yansırmı birde özürlü kimlik varmış nereye başvuracagım yoksa ankaradanmı gonderiliyor tşk.iyigünler

Emeklilikte vergi ind.hiç bir faydası olmaz maaşınızada katkısı olmaz vergi ind.hakkı çalışırken maaşına yansır bugünün şartları ile 24 tl. ve vergi ind.hakkı erken emekli olmak içindir..
Özürlü kimlik kartı almak için bulundugun ilin sosyal hizmetlerine giderek müracaat yaparsın..
1. 2 Adet Resim
2. Rapor aslı ve fotokopisi
3. Kimlik aslı ve fotokopisi
4. Dilekçe kurumda matbu alıp dolduruyorsunuz..

merhaba;

sayın karaalp Oturan boğa ve İlkerin söylediklerini aynen uygulayın bende sizin şartlarınızla Oturan boğa ve ilkerin söylediklerini harfien uygulayarak emekli oldum ,hayırlısı olsun inşallah.

sayın lütfüye hanım ilginize ve desteginize teşekkür ederim

sayın ilker bey bilgilerinize teşekkür ederim ama benim hiç umudum yok bu emekli işine 2010 yılı içindemi geçerli bumaaş eger emkli olursam çalışmak sorun teşkil edermi iyi akşamlar çook soru soruyorum ama kusurabakma özürdilerim kafam çok karışık iyiakşamlar

sayın ilkerbey benim sigortam askerden sonra askerligi yatırsam maaşa faydası olurmu askerlik borçlanması nekadardır bilginiz varmı tşk

2010 yılında maaş artışı olacak açıklama salı günü Başbakan tarafından yapılacak..
Emekli olup tekrardan çaılşabilirsiniz tabiki SGDP ödeyerek..
Askerlik borçlanmasının maaşa hiç bir katkısı olmaz....

sayın abicim ben şimdi özürlümü malülenmi yaşlılıkmı hangisinden yaralanacagım ve bunların farkları maaş olarak nedir saygılar

Malulen olamazsınız zaten. Eğer vergi indirimi yazısını alırsanız Özürlü olarak Yaşlılık Aylığından faydalanacaksınız. Yasa bu şekilde tarif etmiş.

----------

Özürlü olarak yaşlılık aylığından faydananların maaş hesabı ile normal yaşlılık aylığından emekli olanların maaş hesabında bir farklılık yoktur.

sayın mhanefitel bilgine teşekkürler vergi indirimi alamazsam ne olur maaşşıne teşk

Vergi ind. hakkı alamaz isen erken emekli olamazsın maaş degişmez erken emekli olsanda erken emekli olamasanda maaşın aynı olur..

sayın ilkerbey bensaglık raporumda psikiyatri%25 diyabetis%20 toplamda 45 ama raporun altındada %40 hangisi geçerli birde vergi indirimi için ankaraya mı gidiyor rapor orada yüzde düşermi bu haliyle

arkadaşlar primboşlulugumu doldurabilirmiyim geriyedönük bilgisi olan varmı

Hayır öyle bir imkan malesef yok tek seçenek erkekler için (askerlik yapılmış ise)askerlik borçlanması yaparak gün kazanabilirsin..
Bayanlar için de doğum borçlanması yapıla bilir..

benim yeşil kartımla aldıgım %40 raporumvar vergi indirimi için defterdarlıga başvurdum ama ssk.lı olarak başvurmam gerekliymiş neyapmalıyım

Sana ilk başta söyledik bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı olman gerekli diye ama yazılanları okumamışsınız ve veya bizi bizleri kaale almamışsınız .....
Vergi ind. müracaatı için çalışıyor olman şart nokta.....

yardım

abicim 2 sefer yazdım size ama cevap alamadım vergi indirimi için başvurdum şubatta hala gelmedi nezaman gelir tahmininiz varmı birde sikortamı ben kendim yatırıyorum 360tl bu ver gi indiri gelene kadar ssk yı devam ettireyimmi yoksa bekliyeyimmi neyapmalıyım

birde saglı raporunda çalışabilecegi alanlarım boş nediyorsunuz

Üst Alt