Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişim ile emeklilik şartlarım nedir?

bülentpskll

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeslere merhaba.şimdiden iyi bayramlar dilerim.

1976 doğumluyum.
1992 yılında sigortam başladı.
toplam ödenmiş 4600 sigorta primim var.

kalp yetmezliği , şeker başlıca sağlık sorunlarım var. şuan 3 ana damar tıklalı iyi hastanelerde iyi doktorlara göründüm hepsi de çok riskli bir ameliyat olacağını söylediler. ben de şu an için ameliyat olmaktan vazgeçtim. saatli bomba gibi ortalıkta dolanıyorum.

3.75 iki gözde miyop var.psikolojik olarakta bazı sıkıntılarım var. 06.08.2018 de malulen emekli olmak için başvuruda bulundum.

sorum şu, malulen emekli olma ihtimalim nedir. olursam ortalama ne kadar maaş alırım. .
forumda okuduğum kadarıyla sgk da çifte standart varmış.emekliliğim reddelirse ne yapmam gerekir.şimdiden cevaplarınıza teşekür ederim.

bülentpskll

Engelli raporunu alın malulen olmanıza gerek yok şartlarınız erken yaşlılık emekliliği için uygun
engelli raporunuzu alın vergi indirimine başvurup emekli olabilirsiniz malulen olursanız maaşınız çok düşük olur

2008_oncesi.PNG

vergi indiriminde ssk ve bağkur primleri birleşirmi

merhabalar. ekim 1992 ssk başlangıcım var (2600 gün) 2007 de bağkurlu oldum.(1800 gün )dükkanımı kapattıktan sonra ssk lı olarak vergi dairesine başvurdum.haseki hastanesi % 80 rapor verdi.evraklarımın henüz ankaradan gelmediğini ocak ayı içersinde geleceğini söylediler.raporum sorunsuz onaylanıp gelirse ssk ve bağkur primleri birleştirilirmi.ve şansız biri oldugum için raporda bir sorun çıkıcağına inanıyorum.sorun çıkarsa nasıl bir yol izlemem gerekir.

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi farklı kurumlarda çalışmış olan vatandaşlar emekliliklerine bir yıl veya en az 6 ay süre kaldığında SGK hizmet birleştirmesi için başvurmaları gerekmektedir. - denmiş.
Birleştirme için başvurmuş muydunuz? Vergi dairesi (pardon SGK) memuruna sormadınız mi?

Son düzenleme:
Hayır başvurmadım.sgk daki arkadaşa durumu detaylı anlattım ama oda bişi demedi.vergi dairesindeki bayana sormadım.

emeklilik evrakları verildiği zaman sgk onları otomatik olarak birleştiriyor diye biliyorum ben,ve bazı kişilerinde emeklilik işlemlerinin uzaması bu birleştirmeye istinaden uzadığını biliyorum emekli olan arkadaş tanıdıklarım sayesinde de(idaa etmiyorum yanlış anlaşılmasın duyduklarıma istinaden anlattım)

bülentpskll
Elbette birleştirme yapılır. Birleştirme işlemi yapılmadan da emeklilik başvurusu yapılabilir ancak işlemler çok uzar.
Bu yüzden Ankyra arkadaşın da dediği gibi emekliliğe 6 ay gibi bir süre kaldığında bu işlem için başvurmak en iyisi.
Raporunuz için neden endişeleniyorsunuz ?
%80 raporu düşürdüler diyelim, 1.derece olacağına ikinci derece vergi indiriminiz olur. %50'ye 40'a düşürdüler diyelim 3.derece vergi indiriminiz olur ki sizin emeklikiğiniz için o bile yeterlidir.
Burada önemli olan husus 4A statüsünden mi emekli olacaksınız ?
yoksa Bağkur'dan erken emeklilikte vergi indiriminin herhangi bir fonksiyonu yoktur.
Dükkanınızı kapatıp Bağkur'dan çıktıktan sonra 4A sigortalısı olarak en az 1261 gün prim ödemeniz mevcutsa 4A statüsünden emekli olabilirsiniz.
Vergi indiriminiz sonuçlandığında kaç derece gelirse gelsin hemen emeklilik için başvurabilirsiniz.

Ufukalp

Dükkanı kapandıktan sonra vergi dairesine vaşvırabilmek için 1 haftalığına ssk lı oldum

bülentpskll
Şöyle anlıyorum;
1992 den 2007 ye kadar 4A statüsünde SSK lı olarak 2600 gün priminiz var.
2007'de dükkan açarak Bağ-kur'lu oldunuz, Bağ-kur'lu olarak 1800 gün priminiz mevcut.
Dükkanı kapattıktan sonra vergi indirimi başvurusu yapabilmek için bir haftalığına 4A sigorta girişi yaptınız.
Ve emeklilik başvurusu için vergi indiriminin sonuçlanmasını bekliyorsunuz.
Doğru mu anlamışım ?
Eğer doğru ise siz vergi indirimini boşa bekliyorsunuz.
Son 7 yıl içerisinde 1261 gün prim hangi statüde ise o statüden emekli olunur. Sizin en son 1800 gün Bağ-kur priminiz olduğundan dolayı emekliliğiniz de Bağ-kur'dan olacak. Bağkur'dan erken emeklilikte ise vergi indiriminin hiçbir hükmü yoktur.
Kuruma başvuracaksınız, sizi rapor için hastaneye sevk edecekler. Rapor sonucuna göre işlem yapılacak hepsi bu.

Ufukalp

İlginize teşekkür ederim. Bugün sgk ile konuştum. Primlerimin birleştirildiğini söylediler. Tc kimlik ten bakarak rapor sonucuna göre emekli olabileceğimi söylediler.Vergi dairesine başvurmadan evvelden sgk beni oraya yönlendirmişti. Ortada bir yanlışlık var ve sizin dediğinize göre bu durum 6 ayıma malolcak. Anlayamadığım bir şey de bagkurlu lar vergi indirimden yararlanamıyorsa neye dayanarak emekli olacağım.

bülentpskll
Anlaşılmayacak bir şey yok, kurum sizi sevk edecek ve direkt raporunuza göre işlem yapılacak.
Vergi indirimi sonucunu beklemenize gerek yoktur.

Ufukalp
Buğün sgk ya gittim. Evet yanlışlık yapmışız yeniden rapor alman gerek dediler. Vergi dairesinden aldığım rapor geçerli değil dediler. Ben bag kur dan vergi indiriminden yararlanabilir iyim. Malulen de %60 tek hastalıktan rapor vereceklerini sanmıyorum. Demeden geçemiycem ilk mesajımda şanssız biriyim demiştim malesef

Yeniden rapor alman gerek demişler. Sağlık kurulundan gecmeniz için sevk yazısı vermediler mi? Bence yine de sevk alin ve malulen durum tespiti icin muayene olun.

Bir de şanssız biriyim diyerek sürekli kendinizi sartlandirmaktan vazgeçin.

Ankyra
Pazartesi beni arıycaklar. 4a dan sevk olduğum için ufak bir ihtimalle rapor kabul edilebilir dediler.
Duruma göre sevk vericekler

bülentpskll
Bireysel başvuru ile alınan raporlar Bağkur erken emeklilihinde geçerli değil, kurum sevki şarttır.
Yine de rapor çok yeni olduğundan kabul görür mü denemek lazım.
Sezen tek hastalıktan %60 orana ve maluliyete ihtiyacınız yoktur.
%50 ve üzeri rapor sizin için yeterlidir.
%40-49 arası için primlerinizi 4680 güne tamamlamanız gerekmektedir.
Sizin belki ellerimi ile hiçbir işiniz yoktur.
En baştan burada danışsa idiniz hatalı işlem olduğunu en başından söylerdik ve vergi indirimi falan derken bu kadar zaman kaybetmezdiniz.

Tekrardan merhabalar. Sgk yeni raporumu kabul etmedi ve emekli olamadım. Yeniden rapor istiyorlar. En ufak başvuruda 4-5ay bekletiyorlar.Sgk da çalışan memurlar bile dosyayı kurula 2 ayda gönderebildi(bence unuttular) ben şu an ne yapabilirim ve memurları nereye şikayet edebilirim

bülentpskll
Bireysel başvuru ile alınan raporların Bağkur'dan erken emeklilik için geçerli olmayacağını daha önceki mesajımda belirtmiştim.
Onların inisiyatifini beklemek yerine hemen o zaman sevk almış olsaydınız şimdiye kadar raporu da almış olurdunuz.
Şu aşamadan sonra kurum sevki ile yeni rapor almaktan başka yapılacak bir şey yok.

Merhaba lar. Emeklilik şartlarının hepsi oluştu. Eski raporu rica minnet kabul ettiler. E devletten bakınca 12.07.2020 başvuru tarihi 01.08.2020 maaşın başlama tarihi diye görünüyor. Maaşım 28.08. 2020 de yatacak.Rakam 1800 TL. Bu akşam sgk dan SMS geldi. Hesabınıza 1600 TL yattı şeklinde. 170 i aradım birikmiş maaşınız dediler. Buda 7 gün eder. Sizce bir yanlışlık mı var yada bilmediğim bir şeymi var. Bir de maaş lar Eylül ayının maaşı agustos damı yatar.

Ne olduğunu bilmiyorum. Tekrar 170 i aradım temmuz 12 den 1 ağustos a kadar olan maaşınız dediler ama tatmin olmadım çünkü emeklilik 1 ağustos ta başladı. Agustos maaşı desem ayın 7 sinde neden yatırdılar. Parayı çeksem i çekmesemmi arada kaldım

Üst Alt