Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişim var. % 40 rapor alabilirsem ne zaman emekli olurum?

mehmetegeocal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selamlar ,temmuz 1975 doğumluyum 1992 sgk girişliyim,20 yıllık sigortalı iş hayatım var.3350 gün ödenmiş pirimim var.sağ gözümden dolayı askerlik yaptırmadılar,ve 5 yıldır kronik depresyon sorunum var.heyet öncesi psikiyatri muayenesinde -kısmen tedavi edilebilir kronik depresyon- yazdı doktor.bu hangi orana denk geliyor..iki kusur birleşince özür oranı tahmini ne olur.. eger %40 ve üzeri rapor alabilirsim ,erken emeklilik şartlarının hangisine tabi olurum.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim-saygılarımla..

C- Duygudurum Bozuklukları
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40

% 40 depresyondan, bir gözünüz tamamen görmüyorsa % 32 gözden alırsınız. Toplamda % 59 yapar.

Erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız, vergi indirimi almak içinde çalışıyor olmanız şart. Yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor görünüp başvuru yapabilirsiniz. İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunursanız, sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. Tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ve 3. derece vergi indirimi kazanırsanız emeklilik şartlarınız şu şekildedir:
2008_oncesi.PNG

-staj değil- tam primden yatırıldığını varsayarak 1992 sigorta giriş ve 3. derece vergi indirimiyle: 16 yıl 3760 güne tabiisiniz. 2009 yılında emeklilik yılınızı doldurmuşsunuz, baştada belirttiğim gibi vergi indiriminiz yoksa başvuru yapıp kazanmanız şarıyla prim gününüzü 3760 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

çok teşekkür ederim. sgk'lı çalışıyorum.vergi indirimi için vergi dairesine gittim oradan hastaneye gönderdiler,bugün heyet öncesi muayenelerimi oldum adana numune hastanesinde,31 ocakta heyete gireceğim.araştırmalar yapıyorum ,yine akıl tatmin olmuyor ne yazıkki.bu yüzden sizlerin bilgi ve tecrübelerini okumak istedim..

iki gözümdede astigmat var,kazalardan ötürü.gözümün biri duvardaki yazıların en büyüğünü bile okuyamıyor durumda.bunun özür oranınıda merak ediyorum.tekrar teşekkürler..

merhaba arkadaslar,bugun adana numune hastanesinde saglik kuruluna (heyete) girdim.15 gun sonra raporun bir nushasini hastaneden gelip alabilirsiniz dediler.hastaneden alacagim nüsha rapor oranı hakkında bana bilgi verirmi..?(bundan sonraki surec,ankaraya,ordan adana defterdarligina ve isyerime rapor sonucunun gelmesiymis)

Nüshada oran olacaktır.

Ayrıca Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05

3760 gun ve 3. derece emekli maasi bilgisi olanlar paylasabilirmi lutfen

merhabalar bu sene kasim ayinda 3760 gunumu dolduruyorum,3. derece vergi indirimim var,1992 sigorta girisim var,guncel maaşlar hakkında bilgisi olan ve emekli olan arkadaslar beni bilgilendirebilirmisiniz lutfen

Üst Alt