Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişim var. Chopart ayak ampütasyon ile emekli olabilir miyim?

yasyu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Geçen ay orta ayak amputasyon ameliyatı oldum onbeşnyıllık şeker hastasıyım hiper tansiyon ve hiperlipidemi var ayrıca nürolojik perge kullanıyorum uyuşmalar içşn bunların hepsi raporlu ilaçlarım .
iki yıldır çalışamıyorum şarkonayak dört ameliyat oldum en son kesildi.
Bu arada 15 yıldır insülin kullanıyorum tip 2

20 05 1974 doğumluyum
02 02 1992 sig girişliyim
6900 ödenmiş günüm var

erken emeklilik oalbilirmiyim bu hastalıklarla .

yardımlarınızı rica esiyorum zor durumdayız çok tşk ederim.

yasyu

Evet, defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz. Gerekli şartları sağlamışsınız:

1- defterdarlık -> hastane = sakatlık indirim hakkı
2- sigorta müdürlüğü = Erken Yaşlılık emekliliği

Tekrar Merhaba öncelikle tşk ederim.puanımız yeterli olurmu chopart ortaayak kaç puan alabiliriz aceba birde mesela 3.derece ne demek o kısmını anlayamıyorum.

yasyu

Orta ayak amputasyonu ve tip 2 ile %40 alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bülent bey merhaba

@OturanBoğa ;

Son birşey daha sorabilirmiyim eşim 1,5 yıldır çalışamıyor sigortalı değil ilk önce sigortamı yaptırmam lazım defterdarlığa gitmrk için vergi indirimini sevk almak için

yasyu ;
Evet sigortalı olması gerekir. Ancak başvuruyu yaptıktan sonra yeniden çıkış yapılabilir. Yani 1-2 haftalık bir sigortalılık yeterli olur.

Merhaba ,
biz eşimi sigorta girişi yaptırdık bir hafta oldu öncelikle hastaneden sağlık kurulu raporumu alalım erken emeklilik için nerden başlıcaz yardımcı olabilirmisiniz rica etsem .iyi akşamlar

yasyu,
1-iş yerinden çalıştığına dair belge
2-Vergi dairesi (mükellef hizmetler birimi)
3-Vergi dairesi sizi hastaneye sevk edecek..

Not: Raporu kendinizde alabilirsiniz ama sevk ile almak daha iyi neden derseniz hastalığınız ile ilgili tetikler ve tahlilleri hastane direk gönderir. Bireysel olarak alınan raporlar da ise bu eksikler yüzünden süreç uzamaktadır.

Üst Alt