Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 sigorta girişim ve %44 raporum var. Emeklilik için ne yapmam gerek?

SO_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
anlatmaya nerden baslayacağımı bilmiyorum ama beni anlayacağınızı düşünüyorum.

benim 1992 sigorta girişim var.
6400 gün primim ve 11.03.2016 tarihinde alınmış %44 engelli raporum 14.03,2016 da da işten ayrılışım var.(kişisel sebeplerden kendi isteğimle)
emekli olmak istiyorum ne yapmalıyım.

foruma göz attım vergi indirimi almam lazım. ama şu an çalışmadığımdan iş yerinden istenen (Çalıştığı işyerinden alınacak hizmet erbabı olduğunu gösterir belge (Ek-4),bunu nasıl alacam tekrar işemi girmem lazım.

SO_,
Emekli olabilmeniz için vergi indirim hakkı kazanmanız gerekli. Vergi indirim hakkı müracaatı esnasında çalışıyor olmak şart bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı çalışan olun ve vergi indirimi için müracaatınızı yapın.

3-Sonradan özürlü olanlar

Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

bu konu hakkında bilgisi olan var mı??

http://www.sgk.gen.tr/genel/ozurlulerin-emeklilik-sartlari.html

SO_
Alıntıladığınız madde sizi ilgilendirmiyor.
1 ekim 2008 öncesi sigorta girişi bulunan 4A sigortalılarının erken emekliliğinde vergi indirimi şarttır.
Vergi indirimi almadan emekli olamazsınız.
Bakın yukarıda ilk sorduğunuzda officer arkadaşımız cevap vermiş ve bu cevabın üzerinden 1 ay geçmiş.
Geçen bu 1 ay zarfında emekli olabilmek için başka yollar aramışsanız boşu boşuna zaman ve maaş kaybına uğruyorsunuz demektir.
Çünkü başka yolu yok, bu kesin bilgi, bir an önce başvurun, boşa zaman ve gelir kaybı yaşamayın.

ufuk abi engelli kadrosunda calışırken vergi indirimi yok rapor eski olduğu için yenilemek şart oldu ve oran 30 düştü..yeniden rapor alıp vergi indirimi almak gerekiyor bunu biliyoruz ..emeklilik yılım 7 ay sonra doluyor.süre dolunca ben sahsi olarak ssk mı gidecem ? nasıl bir işlem yapmam gerekiyor ? emeklilik talebi için 7 sonra ?

selo_selo07,
İlk olarak vergi indirim hakkı kazanmanız gerekli vergi indirim hakkı kazanamaz iseniz erken emekli olamazsınız.

Onu biliyorum ilker abi ..7 ay sonra ssk emeklik icin basvursam beni hast.yonlendirirmi?

selo_selo07
Hayır sgk sizi hastaneye yönlendirmez, maluliyet için yönlendirir o sizin zaten malulen emeklilik imkanınız yok.
Yapman gereken işten çıkış yapmadan önce vergi indirimi için vergi dairesine başvurman. İşten çıktıktan sonra olmaz, başvuru esnasında çalışıyor olmak şart.
Rapor almanın daha kolay olacağını düşündüğün yetkili her hangi bir hastaneden bireysel başvuru ile rapor alıp vergi dairesine onu da verebilirsin.

ufuk abi başka bi hastana den rapor almaya çalıştım ..eski rapor çıkıyor 30 olan onu istiyorlar ..eski rapor sıstemlerinde gözüküyor saglık kurulunun bunun için bi çözüm varmı tekrar başka bı hastaneden basvursam aceba nasıl olur ..kabul ederlermi yine eski raporu görürlermi sistemden ?

Sisteme işlenmişse görülür.
Bunun çözümü il sağlık müdürlüğüne başvurarak rapora itiraz yoludur.

bugun itibari ile vergi indirim belgem geldi.ALLAH 'ıma şükürler olsun.raporumda yazan oran aynen korunmuş ve vergi indiriminden 3 derece olarak yararlanabilir yazıyor.
gelen evrak 1 nusha ve uzerinde ismim ve diğer bilgilerim olan (tc.rapor oranı vs.) yazan bir evrakmı oluyor.. onun içinde bilgi verirseniz sevinirim. darısı tüm bekleyenlerin başına inşAllah..

şimdi emeklilik için sgkya gidip başvurumu yapmam gerekiyor sureç nasıl işliyor aydınlatırsanız sevinirim

SO_

Hayırlı olsun. Gelen evrak doğrudur.

Şimdi emeklilik için -diğer şartlar da tamamsa- sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli.

emekli basvurusu yaptım onaylanmış sanırım edevletten bilgilerim gözüküyor ama maaş vs. yazmıyor.daha elime ulaşan bir evrakta yok.

SO_

Kısa sürede emeklilik bilgileri de eklenir turkiye.go.tr sitesine. Ayrıca eve evrak da gelecektir.

Üst Alt