Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

92 yılından beri sigortalıyım. Emeklilik şartlarım nedir?

felix35

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 1992 yılından beri bir fiil iş hayatındayım. 27 yıl... 9600 günüm var. Çalıştığım işyerinin özel sandığı var, emekli olur isem devlete hiçbir yüküm olmayacak. Aşağıdaki yazdıklarım son 5 yılda oldu. Aşağıdaki bilgilere göre vergi indiriminden emekli olma şansım var mı? Saygılarımla,

1-Hipertansiyon. Raporlu (düzenli ilaç kullanıyorum. Cantab 16 mg ve nexivol 5 mg.)
2-Haşemato Troid. Raporlu ( Düzenli ilaç kullanıyorum. Euthrox 75 mg.)
3-Kronik Anal Fissür (Anectra merhem kullanıyorum. Acayip baş ağrısı yapıyor. Fissür ayda bir tekrarlıyor)
4-Hafif şiddette egzema
5- 8 yıldır kulak çınlaması, hafif işitme kaybı.
6- 2 gözümden katarak operasyonu geçirdim. Şuan sıkıntı yok.
7- Uyku sorunu. Beynim resmen uyumayı unuttu. Antidepresanlardan biri uyku etkili. Onu almadan uyuyamıyorum. (ilaçsız denedim 3 gün uyumadım)
8- 2 yıldır Depresyon. İlk doktor Majör depresyon ikinci gittiğim Doktor unipolar depresyon yazmış. (günde 2 tane antidepresan alıyorum – ketya 25 mg. Selectra 50 mg)
9- 2 kez bel fıtığı geçirdim. (biraz enteresan/biraz cahillik diyelim doktora gitmeden 25 dakikalık masajla atlattım, işi bilen biri, şuanda bir problemim yok.)
10- Trigliserit ve Kollestrol yüksekliği. Sınırların biraz üzerinde (ilaçla düştü, şuan ilaç kullanmıyorum ama 2 yıldır az da olsa sınırların hep üzerinde)

felix35 Hipertansiyon, troit ve kolesterol için düzenli ilaç kullanıyor ve ilaç raporlarınız varsa herbiri 10 ar puan alırsınız toplam 30 puan. Diğer hastalıklar için çok bilgim yok ama ilaç raporu, tespit edilmiş epikrizleriniz varsa %40 ı geçersiniz gibi.

felix35
Her birinin farklı seviye ve evreleri olan çok çeşitli rahatsızlıkları sayıp, oran verilmesini istiyorsunuz.
Kusura bakmayın böyle bir şey mümkün değil.
Örneğin hafif işitme kaybı demişsiniz.
İşitme kaybı odyografi ile tespit edilir.
Her desibelin bir kayıp derecesi, belirli kayıp aralıkları için de belirlenmiş tüm vücut fonksiyonu kayıp oranı vardır.
Yani hafif işitme kaybı deyince oran verecek kadar basit değil bu işler.
Ben sadece birini örnek verdim, inanın bir çoğu o şekilde.
Sorunuz, bir cevabı olmadığı için cevapsız kalıyor malesef, görmediğimiz için değil.
Yapacağınız en mantıklı hareket; yetkili bir hastanenin sağlık kuruluna başvurmak ve tüm bunları ilgili doktorlara anlatmak.

Bilgilendirme için teşekkür ederim arkadaşlar. İyi günler.

Üst Alt