Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%93 oranlı rapora sahip anne adına araç alım prosedürü..?

serkan1976

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Eşimin annesinin %93 oranlı sürekli raporu var. Eşim araç alımı için neler yapmalı. Gidip direk araç satan bir bayiye hiç başka bir işlem yapmadan başvurabilirmi. Raporda ÖTV muafiyetinden yararlanır işaretli.

serkan1976

Raporda zihinsel/ruhsal bir değerlendirme yoksa, evet, raporu ve paranızı cebinize koyup galerinin yolunu tutabilirsiniz. Araç alım işlemleri için annenizin noterden muameleciye vekalet vermesi lazım...

Herhangi zihinsel ve ruhsal hastalığı yok ve raporda değerlendirmede yok. Teşekkürler Bülent Bey.

Merhaba Arkadaşlar
Bizde yakın zamanda annem için engelli durum bildirir raporu başvurusu yaptık. Engel durumunun %90 nı geçip geçemeyeceğini bilmediğim için ötv v.b birşey demedik. Bir hafta içinde aldığımız oranlar; demans %50, göğüs hastalıkları %40, kkb %32, üroloji 25+5 (%29), şeker %20, epilepsi %15, hipotroid %10, yaşlılık %10. fizik tedavi uzun yürüyüşler için baston gerekir mobilize yazılmış oran yazılmamıştı. bugün heyete çıktık. Biraz yürüttüler %18 oran vermişler. kurul sonrası yarım saat kadar sonra müracattan beni arayıp çağırdılar göğüs hastalıklarında neye göre %40 yazıldığını doktora sormamı istediler . (fizik tedavi %18 verildiği öyle gördüm toplam da da %94 yazıyordu.) raporla doktora geçtim ( 2 oda yan taraf) Dr. öyle gerekli gördüm öyle yazdım. ağır hipoksi dedi. tekrar müracata gittim onlarda tanıyı yazsın bari dediler. Dr tanı yazıyor zaten neyi anlamıyor bunlar dedi :) raporu teslim ettim. pazartesi sonucu al dediler.

Sormak istediklerim şöyle;
Sadece durum bildirir rapor yazıyor başvuruda. Rapora ötv istisnasını onlar yazar mı? ÖTV için istenen raporlar ücretli diye duymuştum. Ötv için tekrar başvurmam gerekecek mi?

Demanstan dolayı vasilik gerekecek sanırsam. Böyle bi durumda aynı şehirde ki oğlu olarak vasi ben olabilir miyim? Süreç nasıldır? Annem dul maaşı alıyor(ssk) ve bakım evinde kalıyor. Vasilik durumunda bir sıkıntı yaşar mıyız?

merhaba engelli dedem üzerine araba alıcaz mahkeme verdik 22 şubatta mahkememiz var ama kim kim gidicez hiç bilmiyoruz izlenecek adımlar var mi

Bugün raporu aldım. Yukarıdaki oranlar aynen geçmiş. Yalnız demans için ''6 ay nöroloji poliklinik düzenli takip ve tedavi sonrası kontrol'' denmiş ve %50'lik oran yazılmamış. Sadece epilepsi için %15 yazılı. Toplam engel oranı %94.

Ağır engelli : Hayır
Sürekli : X

ortopedik : X işitme : X süreğen : X

zihinsel: herhangi bir işaretleme yok.
ruhsal ve duygusal: herhangi bir işaretleme yok.

Bu durumda ötv muhafiyeti için tekrar rapora başvuracağız ve zihinsel ruhsal duygusal işaretli olmadığı için de vasilik gerekmiyor anladığım kadarıyla.

Bir ara raporun il sağlık müdürlüğüne gönderilmesi oradan maliyeye gitmesi, oralarda oranların düşürülmesi gibi yazılarla karşılaşmıştım. Ama artık öyle değil sanırsam. tecrübeli arkadaşlara cevapları için şimdiden teşekkürler.

İyi günler.
Öncelikle böyle bir platformu kuranlara sonsuz teşekkürler.
Yaşadığım bazı konularda nacizane fiktimi paylaşmak ve yardım rica edeceğim.
Annem adına ötv engelli bir araç almak istiyordum bunun için galeriye gitti noterden vekalet istendi fakat annem vekalet veremeyecek durumda olduğu için vasi kararı için mahkemeye başvurduk (08.2016) neyse aralık sonu vasi ataması oldu sonra araç alımı için başvuru yaptık 06.03.2017 hala dilekçe ile ilgili işlem yapılmamış ve üstüne orada ki çalışanlardan vaktimizi alıyorsun diye laf işittim.
Sadece sorduğu süreç bu kadar uzun mu işliyor sonuçta daha hızlı kararlar alınması gereken durumlar var vasi kararı her durumda izin alındığın da ve bu kadar yavaş ilerlediğinde sorunlar çıkabilir dedim fakat dediğim gibi lafı yedim oturdum aşağıya
Sizlerden öğrenmek istediğim
1. Gerçekten süreç bu kadar ağır mı işliyor yoksa bizim şansımıza mı?
2. Bu sürecin sonunda hakim olumsuz karar verebilirmiş?
3. Vasi kararını iptal ettirip sonrasında bir şekilde noterden vekalet alabilirmiyim?
Sizden ricam bu konularda yardımcı olabilecek birileri varsa yardım rica edeceğim.
Teşekkürler

fatih_uu

merhaba acaba vasi kararı için mahkemeye gittik 1 ay sonra karar kesinleşir gibi bişey dedi bundan sonra hangi yolu izliycez

merkor20

Hayırlı olsun. %90 ve üzeri oranlı rapor tek başına yeterlidir. Özel bir ibare aranmaz.
Raporda zihinsel bir değerlendirme bulunmadığı için vasilik ya da mahkeme izni gerekmez. Paranızı ve raporunuzu cebinize koyun bayiye gidin :)

fatih_uu
1- Vasi atanması ve hakim izni söz konusu ise evet, maalesef işler uzuyor
2- Evet, araç alımına müsade etmeyebilir
3- Raporda zihinsel değerlendirme yer alırsa vasi süreci şart.

devils
Paranızı ve raporunuzu cebinize koyun bayiye gidin :)

peki hocam 1600cc sınırı yok dediler sulh hukuk mahkemesi kalemine sorduk biz izin veriyoruz siz ne isterseniz onu alın dediler

sınır yok dediler 2000cc alabilirsin dediler ama bilmiyorum

Merhaba annem için %99 engelli 1 yıllık süreli rapor aldık.28/08/2019 da ardından vasi için başvurduk tabi epey sürdü .Vasi atandım fakat araç için başvurduğumda ek karar istendi.hakim bey sosyal hizmet görevlisinin gelip hastayı kontrol etmesi istedi tabi buda uzun sürdü derken biz 24/03/2020 ye geldik şimdide vergi dairesi alım yapamayacağımızı ilk 6 ayı geçirdiğimizi söylüyor.Ve sonuç biz araç alamadık ne yapmamız gerek yardımcı olurmusunuz

Güldenyılmaz

raporun bitmesine 6 aydan az süre kalmışsa rapor araç alımında kullanılamaz. Onu mu kastettiniz?

Üst Alt