Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 93 raporum var. Evde Bakım aylığına başvuru yapabilir miyim?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
4
Peki ben şimdi çalışıyorum 1500 tl alıyorum bakım maaşını dahil edipmi bölüyorlar ?
eşim 2 çocuğum var %93 agır özürlü belgem var birinin koluna girerekten yürüyorum ihtiyaçlarımı gideriyorum bana maaş verme durumları varmı

hani adı üzerinde evde bakım, ben işteyim sürekli işte başkalrı evdede eşim bakıyor.bana

başvurayımmı yardımcı olursanız sewinirim

Çalışıyor olmak tek başına engel değil. Zaten evde bakım aylığı için başvuracaksınız, bunu dahil etmeyecekler. Bunun dışında ne kadar gelir varsa bunlar dahil edilir. 540,47*4 = 2161,88 TL'yi geçen geliriniz yoksa başvurun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne. Eve gelecek olan heyet onay verirse, bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuza ve bakımınızın aksamayacağına bağlanır. Şansınızı deneyin tabii ki şartlarınız uygunsa.

1500 tl maaşım 600tl kiram 2 çocuk vs

evde bakım maaşı ekleniptemi bölünüyor ?

birde ben birisi destek olursa ihtiyaçlarmı ve işe gidiyorum heyet azda olsa yürüyorsun diyip vermeyebilirmi

Evde bakım maaşı ekleniptemi bölünüyor ?' demek isterken ne demek istediğinizi anlayamadım.
Yukarıda dediğim gibi zaten evde bakım maaşı için başvuracağınızdan dolayı bu eklenmez. Giderler de dikkate alınmaz.
Sadece 1500 ise aşmıyorsunuz gelir seviyesini.

http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/104442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Buradaki kriterlerden en az birini tam, ya da ikisini kısmen yapamıyor olmanız gerekiyor. Ama biz burdan kesin birşey söyleyemeyiz çünkü raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi varmış zaten. Gerisi eve gelecek olan heyetin kararına bağlı. Biz burdan uyuyorsunuz evet alırsınız desekte heyet gelince olumsuz karar verebilir. Sizin yapmanız gereken diğer şartlarınız uyuyorsa başvurmak ve sürecin sonuçlanmasını beklemek. Heyet olumsuz derse ve uyduğunuzu düşünüyorsanız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na itiraz edip başka bir heyet tarafından yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.

Tamm çok teşekkürler deneyeceğim inşallah olur 1,500tl aşmıyor yalnız babam benim adıma araba aldı sıkıntı olabilirmi.

Araç vs. gibi mülkiyetlerin sağladığı yaşam koşullarına eve gelecek olan heyet karar verebilir. Yaşam şartlarının gereken standartların üzerinde olup olmadığına göre heyet olumlu ya da olumsuz karar bildirir.

ewde bakım maaşı banka hs k.karti harcamasi

ewde bakim maasina başvurdum k.karti harcamasi banka hesabindan havale eft hep bunlar takip ediliyormu sımdi calistiğim için maas músterisi oldugum icin eft havale ucretsiz babamin kirasıni benim hs yapiyorum enistemin kirasıni benim hs yapiyorm yalnizca girdi cikti gözukuyor ewde bakim icin sıkınti olurmu

bankada hesapta olan paranın aylık faiz getirisi dikkate alınır sadece. oyle eft gibi güncel girdi çıktılar dikkate alınmaz. tüm gelirlerinizi beyan ettiyseniz yaptıgınız eft, kira ödemesi vs işlemlerden dolayı başınıza iş çıkmaz.
sizin sorununuz gelir sorununuzdan ziyade çalışıyor olmanız. başta demişsiniz ki işte başkaları bakıyor, evde eşim bakıyor demişsiniz.
bu konuda heyet en baştan çalışmadan dolayı peşin hükümlü yaklaşıp genelde olumsuz kanaat bildiriyor.
sebebi de şu:
evde bakım aylığı bakıcıya 7 gün 24 saatlik bakım hizmeti karşılığı ödeniyor. bakıcınız sadece evdeyken size bakım hizmeti verecek. bu durumda heyetin kanati önemli.
işe gidiş gelişte ve iş yerinizdeki bakımınızı eşinizin zaten önceden sağladıgını söyleyin. iş yerinde çalışırken geçirdiğiniz saatleri söyleyin. evde de sürekli eşinizin baktıgını ve zaten 24 saatlik bakım hizmetini sağladığını belirtin. bu şartlarda bakım raporu hazırlansın. bu konudaki hakkınızı bilin ki savunucusu olun.
heyet geldiğinde ayrıca işinizden dolayı yakınlarınızın eft vs işlemlerinizi yaptıgınızı da belirtin ki hesabınızdaki giriş çıkışlar dikkatini çekip huylanmasınlar.

heyet geldi bana isi bahane etmedi fakat hesaplardaki gir ciktilari soyleyemedim atm ye yatiriyorum gun icinde para cikiyor +hesapta hic para kalmiyor nasil geliyor oyle gidiyorbidi 2 haftada geldiler çok iyi..

yok, o şekilde hesabındaki girdi çıktılar geliriniz olmadığı sürece sorun olmaz. nasılsa tüm gelirini tespit etmişlerdir zaten.
inşallah olumlu sonuçlanır başvurunuz..
gelimelerden haberdar edin lütfen.

Üst Alt