Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 SGK giriş ve 3. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nelerdir?

xeroxerkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba. adım erkan. bi sorum olucak ben 09 06 1998 ssk girişim var 2003de ilk özürlü raporumu %40 olarak aldım ve vergi indirimindende faydalanıyorum ne zaman emekli olurum hatda şöyle sorayım 1800 gündenmi emekli olmam gerek yoksa başka türlümü yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada 2587 prim günüm var şuan. yarımlarınız için şimdiiden teşekkürle

senin emeklilik şartların 18 yıllık sigortalılık ve 4280 gün diye biliyorum

geçen hafta raporumu yenilemeye hastaneye gittim raporumu yüzde40 dan 80e çıkardılar ve rapora çalışamaz ibaresi koydular araştırdım ve emekli olamayacağım söylendi ve bu raporlada işyerim çalışmama izin vermedi bende itiraz ettim rapora ve suan sonuç bekliyorum yüzde 50 ile 65 arasında yeni rapor gelecek. itiraz ederek doğru olanı yaptığımı düşünüyorum sizce doğrumu yaptım?

yüzde seksenle malulen emekli olamıyormusunuz araştırın bence

araştırdım olamazsın dediler 15 yıl 3600 gün istediler ben 2001de 18 yaşıma girdiğim için 2001den 15 sene sora yani 2016 da 15yıl 3600 iile emekli olabilirmişim o yüzden priminiz yetiyo ama sene yetmiyo 2016 da olabilirsiniz dediler. bu yüzden çalışmam gerekti işyerimde çalışamaz ibaresini sorun etti ve itiraz etmek zorunda kaldım.

arkadaşlar konuya hakim olan varsa bu arkadaşımıza yardımcı olsun.

3.derece vergi indirim hakkı ile 18 yıl 4080 güne tabisiniz. İlk ssk lı oluş tarihinizde 18 yaşını tamamlamış olmak kaydı ile hesaplıyorum,
09.06.1998+ 18 : 10.06.2016 yılında emekli olabilirsiniz.

Malulen emekli olabilmeniz için (yani 1800 gün ile) 10 yıl 1800 gün ve 60% ve üzeri raporunuz olması gerekli..

benim %40 raporumu gecen ay yenilemeye gittiğimde %80 e çıkardılar ve çalışamaz ibaresi koydular ancak bu raporla emekli etmediler beni. 1800 günle emekli olma şartlarına uygun değilmişim 98de ssk girişim oldu 2003 de ilk özürlü raporumu aldım.

ilk ssk lı olduğumda malul değildim (Elinizde 40% rapor var o bir kanıttır.) şimdi malul oldum diye SGK ya malulen emekli olmak için müracaat edeceksin kurum red edecek sende mahkemeye vereceksin ve kazanacaksın...

hadiya bana olamazsın dediler işyerimde çalışmaz ibaresi var diye çalışmama izin vermediler bende il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim rapora ve bu hafta %50 ile &65 arasında çıkacak yeni rapor

Kural şu: "Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilenler, bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz."

Buradan hareketle malulen emeklilik başvurunuz reddedilirse şu argümanla itiraz edip, sonra da dava yolu denenebilir: İlk memur olduğumda % 60 raporum vardı ama, bu benim vazifemi yapmaya mani olmuyordu. Oysa şimdi hastalığım ilerledi ve başkasının bakımına ihtiyaç duyar hale geldim, vazifemi yapamıyorum. Malulen emekliliğimin onaylanmasını istiyorum

Dayanak olacak dava: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt