Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi 4800 primi olan kişi malulen mi vergi indirimi ile mi emekli olsun?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhabalar bir aile tanışımın bir sorunu var,4800 ssk 1993 işe girişi var, bu adama ssk lı çalışan iken hasta oluyor ve işten çıkıyor şimdi gırtlak ca olmuş ve boğaz delinmiş. bir süre çalışıp 193 sayılı vergi indirimine başvurup engelli emekliliği mi yapmalı yok sa malülen mi olmalı?

çok tşekkür ederimö

baran sertaç

Hocam geçmiş olsun acil şifalar.
%40 rapor alıp Engelli Emekliliği için başvurulması hem ücret açısından avantajlı olacaktır hem de malulen emekli olmak için çalışırken durumun oluştuğu tutulacak tutanaklar ile hastane raporları ile bildirilmiş olması gerekmekte. Ben işte malul duruma geldim. Malulen emekli olayım şekilde yaklaşım maalesef belge ve rapor olmadığı takdirde resmi kurumlarda karşılık bulmamakta. Siz bu şekilde düşünüyorsunuz diye söylemedim sadece durumu izah için belirttim. Özet olarak maluliyet durumunun tespiti ve emekliliği oldukça meşakkatli ve engelli emekliliğine kıyas ile ücreti daha düşük olacaktır. Engelli emekliliği için tüm şartları taşıyor yakınınız. Minimum %40 engelli emekliliği ve vergi indirim belgesi alarak emeklilik sürecini başlatabilirsiniz. İlave olarak yakınınızın durumu için ilgili resmi yazı şu şekilde "Kalıcı trakeotomili ve stomalı hastalarda Engel Oranı %40 olarak belirlenmiştir. Bu orana konuşma engeline ait Engel Oranı Balthazard Formülü kullanarak ilave edilir." yani minimum %40 engelli raporu alabilmektedir.

DepresifLife

çok teşekkür ederim şuan işten ayrıldı raporu 193 göremi alsın yoksa normal engelli raporu mu alsın veya çalımadan 193 vergi indirimi alabilirmi?

Vergi indirimi için çalışıyor olması lazım. 193 ten kastınızı anlayamadım.
Tasvip etmediğim ancak hükümetin bizleri ittiği bir yol olarak bir kişinin yanında bir ay çalışıyor gösterilebilir. Bu süreçte de vergi indirimine başvurarak vergi indirimi belgesi alınabilir. Sonrasında ise emeklilik süreci başlar.

şimdi anladım 1 ay bir yerde çalışması gerekli, 193 nolu vergi indrimi kanunun maddesi.
ilgi ve alakadan dolayı minnetarım sevigili kardeşim

Önce engelli raporu için hastaneye başvursun. Rapor çıkınca biryerde kısa süre çalışmaya başlasın. Ardından 3, 4 gün sonra da olur işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine raporu ve diğer evrakları ile başvursun. Başvuru alındıktan sonra işyerinden çıkışını yapabilir.

atilla3500 Lütfen yanlış yönlendirmeyin. 4 günlük çalışma maliyeyi ve Sgk'da şüphe uyandırarak durum hakkında soruşturma açılmasına mahal verebilir ki mantıklıdır. En az bir ay çalışıyor görülmesi bu tür şüpheleri hem ortadan kaldırır hem de sigortasına da işlenmiş olur yani kazancına olacaktır.

DepresifLife yanlış anlaşıldım herhalde, başvuru yaptıktan sonra ayrılabilir deki kastım, sonuç gelinceye kadar çalışmasına gerek yok anlamındadır. Şartlar müsaitse tabii de çalışsın.

Üst Alt