Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

mutlu3535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

Ben 1974 doğumluyum.
1993 yılında sigorta girişim var.
2012 yılında tip 1 diyabet hastası olduğumu öğrendim. Şu anda çalışmıyorum.
3605 prim günüm var.
Araştırmalarımda 3760 günde % 40 özür oranı ile emekli olabiliyormuşum.

Bu kalan primleri isteğe bağlı ödeyebilir miyim? yada diyorum 3-4 ay bir yerde sigortalı olarak çalışsam emekli olabilir miyim? nereye müracaat etmem gerkiyor.Yardımalrınız için şimdiden teşekkürler.

(gün/ay/1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün prime tabisiniz.

Geri kalan primleri bağkur'dan isteğe bağlı sakın yatırmayın. Çalışan statüsünde sigortalı olun mutlaka. Aksi halde emekli maaşınızda düşüşe neden olursunuz.

Not: % 40 rapora karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde etmeniz lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun.

Bülent bey benim birde 6 aylık kızım var.Bir arkadaşım çalışmana luzum yok doğum borçlanması yapabilirsin dedi.Sizce doğum borçlanması yaparak emekli olabilirmiyim?

Bence hiç karıştırmayın. Çalışan statüsünde sigortalı olup primlerinizi tamamlamanız en iyisi. Kaldı ki sakatlık indirimi için defterdarlığa başvurmanın şartı da başvuru esnasında çalışan statüsünde sigortalı olmaktır.

Üst Alt