Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

lopen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben 2008 de iş kazasından dolayı sol gözümü kaybettim yüzde 40 raporum var
ayrıca sürekli iş göremez ödeneği alıyorum

ssk girişim 1993
toplam prim gün sayım 3900
ben ne zaman emekli olabilirim

aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

%40 rapor ile vergi indiriminiz var mı?
Varsa erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Yoksa vergi indirimi almanız gerekli erken emekli olabilmeniz için.
Vergi indirimi almak içinde çalışıyor olmanız gerekiyor.
Vergi indirimi almak için http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
başlığında ki belgelerle
çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız..
sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan en az %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

Çalışmıyorsanız en az 10-15 gün çalışıyor görünerek vergi indirimi için başvurabilirsiniz..
Not: Sürekli iş göremezlik ödeneği almanız çalışmanıza engel değil..

Erken emeklilik hakkı kazanırsanız, emeklilik aylığı ile sürekli iş göremezlik gelirinden fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda almaya devam edersiniz.

yalnız ben iş göremezlik raporu almak için hastaneye sevk etmişlerdi oradan çıkan raporları ankaraya göndermişler ve ben yüzde 41 .2 raporla iş göremezlik geliri alıyorum ama ben özürlülük raporu hastaneden kendi isteğimle aldım bana yüzde 20 rapor verdiler ben bunu anlamıyorum ayrıca vergi indiriminden yaralanmıyorum bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Vergi ind.hakkından faydalanmak için en az %40 rapor almanız gerekli şuan almış olduğunuz rapor size engellilere tanın erken emeklilik hakkınız vermez..

Üst Alt