Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi ve %50 vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

Ender17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese kolay gelsin.Formda dolaştım okudum iyice aklım karıştı bilen bir arkadaş yardım ederse çok sevineceğim.Olayı basitçe aktarayım.

1 Hafta kadar önce vergi indirimi için başvurup hastaneye sevkim oldu.
Kalp rahatsızlığım,hipertansiyon,yüksek kolestrol filan derken tüm doktorları gezdim ve en son kurula çıktım.Kurul başkanı doktor tahlilleri sonuçları inceledikten sonra
kalp için %30
tansiyon için %20
kolestrol için %10
yazarak toplamı %60 dedi daha sonra bahsedilen denklem ile %49,5 dan %50 yazdı sonuç kısmına.

Benim öğrenmek istediğim 1993 sigorta girişim var ve yaklaşık 3800 günüm var sigortalı olarak.
Hastanedeki hemşire evrağın vergi dairesine gönderileceğini 1 hafta sonra ise kendimin alabileceğimi söyledi (imza ve tastik)
Bu raporla emekliliğe hak kazabiliyormuyum ve kazanıyorsam işlem prosüdürü nasıl işliyor bilgi verirseniz çok müteşekkir olacağım.

İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ender17 ender bey öncelikle %50 raporunuz hastane tarafından ankara sağlık kuruluna gönderilecek eğer onaylanır ise 3)dereceden gireceksiniz vergi indirimine 1993 ssk girişiniz ile 16 yıl hizmet yılı ve 3760 gün ile emekli olabilirsiniz
gün ve hizmet yılı açısından bir sıkıntı nız yok sadece bekleyip vergi indiriminiz in onaylanmasını bekliyceksiniz sonuç iş yerinize gönderilecektir.

Teşekkürler sonucu aldığımda tekrar başınızı ağrıtacağım :)

Ender17

Önemli deil umarım sonuç istediğiniz gibi olur işlemler 2.5 3 ayı buluyor bunumaradan arada arayıp takip edebilirsiniz 03124153205 ankara sağlık kurulu telefonu.

Evet sonunda Ankara raporu %50 olarak onayladı telefon ile öğrendim.Doktor seminere gittiği için uzun süre onu beklemiş olduk.Sormak istediğim şey başvuruyu yaptığım sırada çalışıyordum fakat daha sonra işten ayrıldım.Şimdi ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemem lazım yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.Bu arada Ankaranın yazısı postadaymış bende herhangi bir evrak yok.

Ender17
Vergi indiriminizin eski işyerine gelmesini bekleyin, gelince alın ve emeklilik başvurunuzu yapın.
Zaten bu ay geçti, haziranın kaçında başvurursanız başvurun emekli aylığınız 1 temmuz itibarıyla bağlanacak. Haziranın sonu geldiği halde işyerinize evrağınız gelmezse vergi dairesine başvurarak işyerinden olaylı olarak ayrıldığınızı, irtibatınız olmadığını ve emekliliğe başvuracağınızı belirterek sgk ya sunulmak üzere vergi indiriminiz olduğuna dair bir belge alınız.

Sgk gelir bağlama kararı

Bugün elime sgk nın yazısı ulaştı ve anlayamadığım birkaç konu oldu;
Aylık bağlanma oranı 9475 DR:12/01 60,00 / 60,00 / 30 yazıyor ve genel toplam gün sayım 3797 gün görünüyor.
%50 sürekli raporum var ve bu toplam gün sayısı bildiğim kadarıyla 1993 tarihinde sigorta girişliler için 5400 gün olarak hesaplanıyor ama yazılan 3797 gün bunu anlayamadım.
Toplam gün sayısı bağlanan maaşta etkin rolü varmı?Şuan görünen maaşım 1003 lira bu normalmi?
Yardımlar için teşekkürler

Ender17

Hayırlı olsun.

Aşağıdaki sitede hesaplama yapın. Yaklaşık olarak aynı rakamı veriyorsa, hesaplama doğrudur. Maalesef geçen her gün emekli maaşları düşüyor...

Emekli maaşı hesaplama

Üst Alt