Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişi ve %61 raporla malulen emekli olabilir miyim?

Ahmet_5240

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm arkadaşlar bugün %61 rapor aldım sgk girişim 1993 /5 ay acaba malülen emeklilik için kaç günüm olması lazım şuan mevcut 1460 günüm var Şimdiden teşekkür ediyorum

@Ahmet_5240

malülen emekli olmak için sgk ya başvuru yapmanız gerek. mevcut raporunuzla malülen emekli olamazsınız.siz elinizdeki raporla erken emekli olabilirsiniz.

15 yıl 8 ay 3680 güne tabiisiniz.yıl şartınız dolmuş ancak priminiz eksik 3680 gün prim şartını tamamladığınızda 4/a lı çalışan iseniz vergi indirimi almak şartıyla emekli olursunuz.

malülen emekli olmak için sgk ya başvuru yapıp hastaneye sevk ediliyorsunuz. malüliyet cetveline göre tek bir hastalıktan en az %60 oranlı işgücü kaybınız tespit edilirse ve sgk da değerlendirilip onay verilirse emekli olursunuz. malülen emeklilik şartı 10 yıl 1800 gündür.

raporunuzda başkasının bakımına muhtaçlık varsa yıl şartına bakılmadan 1800 prim günü ile emekli olursunuz.

@ozgurmeric74 çok teşekkür ediyorum bu konuda aydınlattınız beni eğer emekli olamazsam sadece maaşamı bağlanıyom ve onun şartları neler acaba

Şunu ekliyeyim %52 sadece kbb vermiş gerisi göz ve genel cerrah

Ahmet_5240

eğer sizi malülen emekli etmezler ise mevcut raporunuzla eğer şartlarınız uyuyorsa 2022 engelli maaşı alırsınız.

Ahmet_5240

malulen emeklilikte maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olmalı. İşitme yokluğundan verilen %52 rapor (üzerine hangi oran eklenirse eklensin) malulen emekliliği sağlamaz.

Üst Alt