Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişim, %40 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

ck5458

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
15 Mart 2012 Güncel:

Sgk dan cvp geldi 23 martta ilk emekli maaaşımı alcam arkadaşlar emeli maaşım 1600 tl,. Darısı arkadaşlara.....

% 40 epilepsi roporum var malulen emekli şansım ne.? 1993 sigorta girişim

Malulen değil, defterdarlıktan elde edeceğiniz 3. derece sakatlık indirimine karşılık (gün/ay/1993 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

Tabii, 93 sigorta başlangıcınızın tam primle ve 18 yaşını tamamladıktan sonra olduğunu varsayarak yanıtladım.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

usta tam bilemediğimden soruyom.. ankaraya göndermedim göndersem % 40 da dahada aşağa düşermi peki...?? 21.09.1975 doğumluyum 1993 sigorta ğirişim pirim yetiyo sanırım degilmi.?. tavandan ödenenen pirimler ortalama emekli olursam ne kadar emekli aylılığı baglanır peki.. şimdiden çok saol .. bu arada benim roporda grand mal patolojik bazı günlük aktivileri enğelleyen nöbetler diyo sık diyo. buna nazaran ankara roporda düşürme yaparmı saygılar....

bu arada 1993 girişim askerlik hariç kesintisiz aynı iş yerinde çalıştım gecen sgk gittim 5650 pirim ödemişim ve halen çalışıyom usta.

Hangi oranda rapor alabileceğinize dair: http://www.engelliler.biz/forum/sag...randa-rapor-alan-kimse-var-mi.html#post738600

Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde hemen emekli olabilirsiniz. Sigorta müdürlüğüne gidip sakatlık indiriminize istinaden Yaşlılık emekliliğine başvuru yapacaksınız. Yeniden hastaneye sevk edilmek vs. söz konusu olmayacak...

Emekli olduktan sonra emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışmaya devam etmek isterseniz, bu da mümkün. İşveren Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyecek maaşınızdan kesip, o kadar.

usta on numarasın:D o değerlendirmeye göre % 40 nın altına düşme olayı çok zayıf .. peki ortalama üç aşa beş yukarı ne kadar emekli maasi alırım..?? PEKİ benim bürüt maaşım 2700 filan net 1850 geçiyo.

Bilemiyorum. Ama ille de bi tahminde bulun derseniz, bence 1100-1200 tl gibi bişey olur.

usta son bişey sorcam merak ettğim bş var şimdi benim % 40 raporum varya işgücü kaybımda %40 anlamına geliyo.?

% 40 emeklilik sonuç ne olur??

21.09.1975 doğumluyum 1993 sigorta girişim 1995-1997 askere gittim geldim halen aynı yerde çalısıyom gecen Bursa devlet hastanesinden %40 ropor verdiler. roporde eeg patolojik ve bazı günlük aktiveleri engelleyen nöbetler sık yazıyo. ben ankaraya yolladım ornım düşermi ayrıca emekli şansım nedir şimdiden sonsuz teşekürlerr..

Bütün açıklamalar yukarıda yazılmış tekrar gözden geçirin.

peki anladım %40 oranla ötv den muaf hakım yada haklarım varmı

%40 epilepsi rahatsızlığından faydalanarak ÖTV muafiyetinden faydalanamazsınız..

peki bunuda anladım. ben tofaşta çalışıyorum bizim maaşımızdan belli bi miktarla kesilem ücret koç emekli wakfına yatıyo. wakıftan malulüyet tazminatı ödeme yapıyormış benim bu roporla maluliyet tazminatı elde etme hakkım varmı ??

Bu sorunuzu vakıf sormanız gerekli.Vakfın iç Tüzük açıklamaları önemli biz bir şey diyemeyiz.Yazılı olarak müracaat edin cevaba göre hareket edersiniz...
Ayrıca özel bi soru olacak ama Tofaş fabrikada mısınız yoksa satıştamısınız bi şey danışmak istiyorum da..

fabrikada ama satışdada sözümüz gecer evelallah

% 40 roporum onaylanmış

Arkadaşlar temmuz 10 da gönderdeğim % 40 epliepsi roporum bügün telefonla aradım.. % 40 3. Vergi indirimden onaylanmış paylaşmak istedim...:)

Hayırlı olsun ....
eeee karar verdin mi emekli olacakmısın?

verdim ilker kardeş napcamı bimiyom nereye başvurcam...:(

peki bülent usta ben özel bi wakfa üyeyim ordanda maluliyet taminatı alabilirmiyim.

cem bey mrb.ben de ozel bır vakfa uye olabılırmıyım bılgı verebılırmısınız

usta vehpi koç vakfına üyeyim 15 yıldan beri onu kastedim..

Alırsın tabii. Bu konunun SGK'dan emeklilikle bir bağı yok.

peki usta bi arkadaşım var %33 kalça çıkıklığından roporu var. ve geçen doktora gitmiş epilepsi teşhiside koymuşlar şimdi bu heyete girip ropor almak için izleyeceği yol nedir..?

ck5458;

ilk raporu alırken ne yaptıysa aynısını yapacak

peki bi liste varya işe giriş tarihine göre ve ropor yüzdene göre emekli tablosu onu yayınlarmısın yani arkadaş 2000 de grmiş sgk ya.. yaşıda 27 .. kalça çıkığından yüzde 33 epilepsiden de sanırm 40 alır ne zaman emekli olur.

o liste bende yok maalesef ama bildiğim kadarıyla 15 yıl sigorta süresi isteniliyor en az....

ahanda buldum

2008_oncesi.PNG

aman kaybetme arkadaşım çok lazım olacak :)

Üst Alt