Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişim var. Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?

gökman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

İlk sigorta tarihim 1993
toplam prim günüm 5794
Tek göz protez ve bipolar tedavisi görüyorum (hastaneden daha önce rapor almadım)
Şu an çalışmıyorum (SGK YOK).
Erken emekli olmak için önceliğim ne olmalı?

Önce bir yerde SGK’lı çalışıp sonra vergi indirimi için mi başvurmalıyım?
Veya hastaneden rapor alıp sonra mı bir yerde işe başlayıp vergi indirimi için başvurmalıyım?
Hangi yol doğru?

Yardımcı olur musun?

gökman
Ssk li bir işe girip vergi indirimi için başvurup hastaneye sevk alıp maliyede onaylanınca 18 yıl 4080 gün ile emekli olabilirsin

İşte kaç gün çalışıp vergi için başvurmam yeterli olur

Arkadaşlar merhaba

Bugün engelli raporu için hastanede heyete girdim. Haydarpaşa Numune'de. Önce yararı olur düşüncesi ile bu hastanede girmeyi planlayanlara tavsiyelerimi paylaşayım.

Öncelikle 13 şubat tarihine kadar engelli raporu için gün verilmiyor.
Sabah saat 8 gibi gittim. Önümde 30-40 kişi sıradaydı. Sabah saat 6 gibi gitmeniz iyi olur. Sağlık Kurulu 2. katta. Asansörle çıkılabiliyor. Poliklinikler aynı katta. Yani dolaşmanıza gerek kalmıyor. Bu çok büyük avantaj. Genel cerrahi, nöroloji ve psikaytr en uzun süren poliklinikler. Bu yüzden barkotları aldıktan sonra, hemen bu üç bölüme gitmenizde fayda var. Sonra diğerlerine gidebilirsiniz. Hastanede sistem çok iyi.

Yardım ricası

Hastane raporumu vergi dairesine göndereceğini ve vergi dairesinden takip edebileceğimi söyledi. Vergi dairesine sizce ne zaman gider? Vergi dairesine gidip mi öğrenmem gerek? Ve bundan sonraki süreç nasıl yürür? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Şafak sayanlara da sevgiler....

gökman

Bilgilendirme için teşekkürler.

Bir ay sürer takip edebilir hale gelmeniz. İstanbul'da vergi indirim başvuru sonucunu takip etmek için: EVİSS

Yardım ricası

vergi indirimini aldıktan sonra (inşallah alırım)
emeklilik başvurusu yaparken, bir işyerinde çalışmam şart mı?

çünkü yeni yılda işyerinde tensikat var.
Yani işten çıkarılabilirim. Ve bu beni korkutuyor. Yaşlılık emekliliğimi etkiler mi? Yeniden mi bir işe girmem gerekiyor?
Lütfen ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz?

teşekkür ederim...

gökman
Vergi dairesinden sonuç 1.5 -2 ayı bulabiliyor gelmesi yazının emeklilik için de zaten işten çıkmış olmak gerekiyor başvuru için yani cikarilmaniz emekliliği etkilemez

gökman

Vergi indirim başvurusu yapıldıktan sonra işten çıkmakta hiç bir sakınca yok. Başvurunun ardından süreç ilerler ve sonuç işyerinize bildirilir. Sakatlık indirimi hak edildikten sonra da zaten emeklilik başvurusu sgk'ya yapılır.

arkadaşlar merhaba

1 mayıs itibariyle emekli oldum
maaşımı 23 temmuzda alacağım söylendi
sgk yetkililerinden de maaşımı öğrendim

temmuzda yapılacak enflasyon zammı benim maaşıma eklenir mi?
yardımcı olursanız sevinirim

saygılar

Üst Alt