Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

pınarcyelan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
CRONH hastasıyım tam 7 yıldır.Öğrendim ki %40 rapor aldığım taktirde emekli olabiliyormuşum.Şu an çalışmıyorum daha doğrusu çalışamıyorum.1987 sigorta girişim var fakat 1993 yılında ilk prim yatırılmış.Ayrıca 3800 iş günü primim var. Özür raporu aldığım zaman bu işlemler ne kadar sürer sigortalı olarak bir işte gözükmem gerektiği için soruyorum bunları. Bel fıtığı ameliyatı geçirdim iki defa , ve kullandığım ilaçlar parmak yapımıda bozdu sanırım %40 raporu rahatlıkla alabilirim diye düşünüyorum.Crohn hastalığından ayrıca özürlü raporu alan arkadaşlarımız var mı? acaba.Şimdiden teşekür ediyorum.

Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz.

Sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekeler. Oradan alacağınız rapordaki orana ve ona istinaden maliye'nin vereceği sakatlık indirim derecesine göre erken Yaşlılık emekliiliğinden yararlanabileceksiniz.

Yani, defterdarlıkça sevk edileceğiniz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız % 40 ve üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indiriminden yararlandığınızda erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sigortalılık süreniz ve prim gününüz yeterli.

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt