Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişim ve %75 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

reis3542

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1975 doğumluyum
ssk giriş 1993
rapor oranım % 75
askerlik yaptım 550 gün
şu anda ssk pirim günüm 900
rapor tarihim 31 05 2012
sorum şu olacak askerliği yatırıp kalan günlerimi çalışarak tamamlasam ki şu an ödeniyor ssk pirimim 1800 gün olunca malülen emeklilik için başvurabilirmiyim ayrıca vergi indirimi için başvuruda bulundum ankaradan sonuç bekliyorum

SGK malulen emeklilik için arıza-hastalık listesi diye bir şey kullanıyor. Durumunuz ona uygun mu? Uygunsa, askerlik borçlanması dahil toplam 1800 gün primle malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

D. SOLUNUM VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI

1- AKCİĞER ve SAĞ KALP:
Etyolojisi ne olursa olsun, klinik radyolojik ve laboratuar bulgularıyla doğrulanan ve solunum, dolaşım fonksiyonlarını ileri derecede etkileyen sağ kalp yetmezliği pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp büyümesi, kronik kor pulmonale, ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri
2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları
3- OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sag...astaligi-icin-hangi-oranda-rapor-verilir.html

Vergi indirimi onaylanmış

% 75 raporuma ankaradan % 75 vergi indirimi onaylanmış olarak geldi şimdi beni neler bekliyor ve ne gibi avantajları olacak ayrıca malülen emekli olmak istiyorum

Arkadaşlar rapor tarihim 31 05 2012 vergi indirimi başvuru tarihim 28 02 2013 sonuçlanma tarihi 28 05 2013 bana tebliği ise bugün ulaştı elimize

Pembe yürekli çok teşekkür ederim

2008 öncesi ssk başlangıcı olanın emeklilik işlemleri

S.A.arkadaşlar ben % 75 sürkli raporum ayrıca meseğini yapamaz raporum var ssk pirim günüm 1850 ayrıca % 75 vergi indirimim var malülen emeklilik için başvuracağım ve sorum şu başvurduğumda tekrar rapor için hastane sevki istenecekmi burda bir yazıda 2008 öncesi sigortalılardan istenmiyor yazıyor bilgisi olan vrmı bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim

emekli olabilirsin kardeşim 1800 doldurduğun vakit.

Malulen emeklilik için kurum sevki ile rapor almak şart, elinizdeki raporları kabul etmezler.

Malüliyet ve kurum

slm arkadaşlar benim kalpden %75 oranım var ayrıca mesleğini yapamaz raporu ve kinidin maddesi içeren ( çok yan etkileri olan bir ilaç) ilaç kullanım raporum ve yine ankaradan onaylanmış %75 vergi imdirimi var sorum şu malülen emeklilik için başvuru yapacağım eksik günlerimi isteğe bağlı olarak ödedim ve son bir ayım kaldı bu kalan günlerimi biryerde çalışıyor olarakmı göstereyim yada isteğe bağlımı devam edeyim başvuru yaparken yada emeklilikte bir fark olurmu isteğe bağlıdan bitirirsem bağkur emeklisimi olurum lütfen bilgi

Son sigortalılık hangi statüde ise malulen emeklilik de o statüde gerçekleşir. Ben olsam sigortalı çalışan olarak malulen emekli olmayı tercih ederim.

Oturan boğa teşekkürler son bir ayımı sskdan yatırıp başvurabileceğim yani zaten günlerimin 540 ı askerlik gerisi ssk yanlızca üç ay isteğe bağlı yatırdım

Emeklilikte oran ve maaş

Arkadaşlar malüliyet için başvurdum hastaneden % 100 oran aldım ssk pirim günüm 1857 askerlik ödemesi dahil malüliyetim onaylanıp evraklar ssk ya gelmiş gittim ve ordaki memur maaşını hesaplayıp adresine yolluyacaz dedi benim öğrenmek istediğim şu oranın maaşa ne kadar etkisi olur yasada 9000 gün üzerinden hesaplanır diyor bu ne kadar doğru maaşım ne kadar olur bilgisi olan arkadaşlardan yardım lütfen

Üst Alt