Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 sigorta girişliyim. By-pass ameliyatı oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

durandmr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ;
ben bir hafta önce ilkin anjiyo birgün sonrada by-pass ameliyatı oldum doğum tarihim :19.06.1956
ilk bağ.baş.tar:01.03.1993
bağkur terk tarihi:07.02.2005
toplam bağkur hizmet süresi:4431 gün
hizmet türü tarım sigortalılığı
ssk başlangıç tarihim :08.02.2005 toplam ssk prim gün sayım 1068 askerlik borçlanmasını yapmadım(1976-77 20 ay) birde 6 ay yurt dışında çalıştım ama sadece sağlık için (167 gün) yattı bu durumlarda malulen emekli olabirmiyim bu konularda hiç bir bilgim ve danışıcağım kimsede yok hastaneden rapormu almam gerekiyor ne yapmam lazım yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekürlerimi sunarım,sağlıkla kalın.

öncelikle geçmiş olsun hemşehrim anlaşılan koroner arter hastasısınız gerekli eko değerlerini bilemediğimiz için malulen emekli olmanız için gereken %60 oranı albilirmisiniz bilemem ama ef değerini buraya yazsaydınız hemen bişeler söyleyebilirdim ancak her halükarda %40 ve üzeri rapor alavağınızı garanti edebilirim çünkü yaşınızda var siz malulen değilde erken emeklilikten faydalanırsanız daha kolay olur çünkü gerekli şartlarınız uyuyor bunun için vergidairesinden sevk alıp bir hastaneden 40 ve üzeri rapor almanız gerekmektedir kolay gelsin

Bağkur statüsünde hemen emekli olaiblirsiniz. 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğindne yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk edecekler. Verilecek % 40 ve üzeri oranlı rapor sizi emekli eder:

bagkur.PNG

Eğer 1068 olan ssk (4a) primlerinizi 1261'e tamamlarsanız ssk statüsünde emekli olursunuz (Sanıyorum bu durumda emekli maaşınız bir parça daha iyi olur) Eğer bu statüde emekliliğe karar verirseniz, o zaman önce vergi dairesine gidip sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html). Bu hakkı elde ettiğinizde zamanı geldiğinde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli (yeniden rapor vs. ile uğraşmayacaksınız. Onlar Maliye'ye yazıp vergi indirim hakkınız olduğunu teyit edecekler).

2008_oncesi.PNG

öncelikle ilginiz için çok teşekür ederim ama şunu anlayamadım bağkurdan normal şekilde emekli olabilirmiyim vergi indirimi olmadan yani?2.sorum ise şuan çalışmıyorum prim günümü 1261 e tamamlayıp öylemi vergi dairesine başvuru yapacağım yurt dışında 6 ay çalıştım sigorta girişim var onu borçlansam olurmu sskdan erken emekli olmak için şimdiden teşekür ederim.

Bağkur'dan emekli olurken vergi indirimi alma şartı yok, yalnızca emeklilik zamanında kurum sevkiyle hastaneden alacağınız rapor oranının % 40 ve üzeri olması gerekir.

ssk'yı 1261'e tamamlarsanız o zaman vergi indirimi alma şartınız var...

Yurtdışı borçlanmasıyla ilgili şurayı inceleyebilirsiniz.: Yurtdışı Borçlanma İşlemleri

Üst Alt