Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 yılında aldığım sürekli ibareli raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

remzi71

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1993 Yılında iş ve işci bulma kurumunun gönderdigi ankara numune hastanesinden %40 raporum var.
Bu yıla kadar hep özel sektörde çalıştım ve hiçbir işveren benden rapor istemedi.
Raporumda sürekli ibareside var. İki bacagımda doguştan kalça çıkığı var.
Öncelikle bu raporum sürekli olduğu için hala geçerli mi?Yeni rapor almaya gidersem ne oranda rapor alabilir mi?
Bu raporumu kabul etmezlerse dava açarak hakkımı arama imkanım var mı?

Ben ve benim durumumda madur olanların adına bilgi sahibi olanlardan , yardımcı olmalarını bekliyorum.
Herkese selamlar.

Maalesef bu raporla vergi indirimine başvuramazsınız, defterdarlık kabul etmez. Ancak dava açabilirsiniz maliye'ye. Dayanağınız da ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Geçici Madde 1 olur:
"ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez."

Bülent bey bu durumda benim dava açmaktan başka yolum yok gözüküyor.
Çünki daha önceleride yazmıştım raporum 1993 yılından %40 özürüm bilateral doğuştan kalça çıkığı. yalnız bu günlere kadar hiç raporumu kullanmadım.
Nereden bilebilirdimki devletin bir kanun çıkarıp kazanmış olduğum hakkımı elimden alacagını.

Üst Alt