Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93'de memur oldum. %40 raporla engelli emekliliğine başvurdum..?

Alina

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar .Benim ilk memuriyete giriş tarihim 93 ocak ,4c liyim ilk %40 rapor tarihim 2007 , vergi indirimini de 2014 yılında aldım . Kurumuma 13. 01 .2017 tarihinde engelli emekliliğinden faydalanmak istediğime dair başvuru yaptım . Sitemizden öğrendiğim kadarıyla farklı sgk ya bağlı çalışmamış olmak ,vergi indirimi almış olmak , raporunda sürekli ibaresi olmuş olmak prim gün sayısı yeterli olmak ( 8520 günüm var ) gibi bütün şartları taşımaktayım Fakat halen daha bir gelişme değişme olmamakta ve kurumum bana beklemem gerektiğini belirtmektedir Arkadaşlar ben neyi bekliyorum peki bir fikri olan var mı ne olur yardım edin .

Alina

Sonradan sakatlanan memur olarak 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emekliliği hak ediyorsunuz (vergi indirimi ile bir işiniz yok).

Bunca zamandır evrak kayıt vb. bir şey görmeniz gerekirdi. Uzasa uzasa 2-3 ayda sonuçlanmalı başvurunuz.

Alina merhaba evraklarınız ankara kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına gönderilmiş ise 2-3 aya cevap geliyor. Oraya mı gönderilmiş onu öğrenin öncelikle.

Teşekkür ederim cevaplarınız için , Tam 4 ay bittiğinde haber verildi kurumumdan 1 ay içinde gelip ilişik kesebilirsiniz diye . e-devle te hala görüntülenecek detay yok :)

Arkadaşlar merhabalar tekrardan Ben engelli emekliligi için başvurmuştum beni %40 raporla malulen emekli etmişler yahu . Itiraz edebilirsin deniyor ama ben kurumumla ilişiğimi kestim Bu arada 4c liyim , yazım hatası olmuştur %40 raporla malulen emekli olamazsınız dedi bağlı bulunduğum genel sekreterlik . Ne yapayım arkadaşlar itiraz edeyimmi yoksa her ay hadi iptal ettiler hadi edecekler diye bekleyeceğim sanırım .

Alina
Evet yüzde 40lık raporla malülen emekli edemezler, ayrıca memurları malülen emekli etmeden önce geri hizmetlerde çalışmak isteyip istemediklerine dair bir yazı da imzalatırlar. Bence emekli sandığına başvurun ve adi malüllük maaşınızın müracaatınız doğrultusunda yaşlılık aylığına dönüştürülmesini talep edin, maaş aynı olacaktır. Her gün sen malül olamazsın paraları geri ver diye mektup alma korkusundan iyidir diye düşünüyorum.

Turbo arkadaşım tteşekkür ederim tamamiyle benim endişelerimi dile getirmişsin başvurayım bakalım ne olacak da emekli sandığı denen kurum nerdedir orada kimlere başvrmam gerek hiçbir fikrim yok

Alina
Rica ederim.
SGK Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığı - mithatpaşa cad. no:7 sıhhiye Ankara adresi bu işlerle ilgileniyor. Emekli sicil no ve tc ile müracaat edilebilir. Raporunuz, saglık kurulunun raporunuzu onayı ve dilekçelerinizde belirttiğiniz emeklilik türünüzü gösterir eski dilekçeleriniz ve yeni dilekçenizle başvurmakta fayda var. E-devlette de müracaatlar 4c emeklilik işlemleri evrak takibi bölümünde gözükür. Müracaattan 15-20 gün sonra kayda geçer genellikle evrak yogunlugu olduğu için. Bizzat da o adrese giderek hemen kayda geçirmek mümkündür.

Çok ama çok teşekkür ederim turbo arkadaşım En yakın zamanda gidip başvuracagım

23 şubatta posta ile gönderdim. 7 nisanda kayıt e devlette görüldü... o gün bugün bekliyorum 3 ay doldu... daha ne kadar bekleyeceğiz?

Arkadaşlar gene ben Ankara SGK kamu emeklilik işlemleri dairesiyle görüştüm Onlar biz sadece emekli olabilirliği onay işlemleri yapıyoruz
sizinkini de onaylamışız zaten
bağlı bulunduğunuz genel selreterlikle görüşün dediler Orayla da görüştüğümfe bu sefer de - sonradan sakatlanan memur olduğun için engelli olarak değil ancak malulen olabilirsin - dendi . Bu hakikaten böylemidir arkadaşlar kafayı yiyeceğim yakındır

Alina
onlar tam bilmiyorlar bazen..ilgili birime denk gelinemiyor her zaman. 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesinde sonradan sakatlanan memurun durumu değerlendirilmiştir. Bu maddeye uyan kişilere sonradan engelleri oluşsa bile yaşlılık aylığı bağlanır. Zaten yüzde 40lık rapor ile de adi malüllük aylığı bağlanmaz. Ancak raporda mesleğini yapamaz yazıyorsa yüzde 40a bakılmaksızın malül de olunabilmektedir. Fakat siz 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesi hükümleri gereği sonradan sakatlanan memur kapsamında yaşlılık aylığı almak istediğinizi belirttiyseniz bunu yapmak, yapmadıysalar da düzeltmek zorundalar.

Çok ama çok teşekkür ederim tekrardan .Tamamdır arkadaşım Raporumda - meslegini yapamaz - diye bir ibare yok . Bugün geçti ama yarın erkenden malulen degil yaşlılık aylığı almak istediğimi , yapılan yanlışlığın düzeltilmesi gerektiğini yazan bir dilekçeyle -maluleni yazan genel sekreterlige - başvuracağım . Eger gene kabul etmezler ise mahkemeye gideceğimi söyleyeceğim . Bakalım ne yapacaklar

Alina

Tamam ama o dediğim birim her şey ile ilgileniyor. Kişi emekli edilince o verdiğim adresteki birimlerle iletişime geçiliyor. kurumunuzla ilginiz kalmıyor hiç. O birim, yetim maaşı, ek ödeme, tazminat,aylık bağlama, maaş kesilmesi, cenaze yardımı, çocuk nikah yardımı gibi butun işlere bakıyor. O adrese mutlaka talebinizi iadeli taahhütlü iletin. Mail adresinizi de özelden yazarsanız onların matbu dilekçe formundan bir fotom vardı onu da yollarım isterseniz. Emekli olan herkes oraya dilekçe vererek işlerini hallediyor veya düzelttiriyor. Aklınızda olsun..

Iyi akşamlar arkadaşlar Gene ben Daha önce yazdıgım gibi 16 mayısta kurumumla ilişiği kestim emeklilik işlemleri başlamış oldu dendi Yalnız Haziran ayı bordrosuna tesadüfen baktığımda herzamanki maaşım görünüyor ve de aktif çalışan olarak görünmekteyim
Şimdi ben bu haziran maaşını çekecekmiyim yoksa çekmeyip bekleyeyim mi Ne olur bir yol gosterin

Alina
Merhaba alina, bana da yolluk yatmış. Her zamanki maaşınızsa maaş yatmıştır ama emekli olduysanız ayın 15inde yolluk da yatmalıydı.

Herzamanki maaşımdan dönersermaye ayrıntısı olmadan bayağı bir fazla Yollukmudur o ozaman

OturanBoğa Peki beni %40 oranla yaşlılık -engelli emekliliği talebime rağmen malulen nasıl emekli edebiliyorlar bir fikriniz var mı Neymiş işe başlarken engelli olarak başlamamışım sonradan olduğum için ancak malulen olabilirmişim

Son düzenleme:
Alina,Dediğin gibi böyle saçma bi gerekçe olamaz,size gönderdikleri belgeyi ad,soyad,evrak no gizleyerek buraya yapıştıra bilirmisin bakalım neyin nesiymiş.

%40 raporum Ankara Yüksek Sağlık Kurulunda onaylanmış - emeklilige sevki uygundur -diyor malulen falan ibaresi yok
Istanbul Emekli Sandığı da onaylamış emeklilige sevki uygundur diyor gene malulen falan ibaresi yok
Evraklar istanbul Kamu Hastaneler Birliği Fatih Genel Sekreterliği`nce malulen olarak buyurmuşlar Gidip şahsen görüştüğümde bana verilen cevap `işe engelli olarak başlamadığınız için %40 taporla ancak malulen olabilirsiniz ` dediler .Bu oran malulene yetmez 2 gün sonra canım sıkılmasın dedim ama onlar hala -bana göre hata - bu şekide olması gerektiğinde ısrar ediyorlar .
Bu durumu ALO 170 e Bimer e ve de Kamu Emeklilik Daire Başkanlığı `na da ilettim ama 1,5 aydır hiçbirinden net bir cevap alamadım maalesef

Alina

5510 saylı yasanın geçici 4. maddesine göre emekilik işlemi olmalı. Memurlar ayak diriyorsa şefine, gerekirse müdürüne çıkın.

Genel sekreterlikte ğörüştüğüm ,bana işe başlarken engelli olmadığın için yaşlılık -engelli emeklisi olamazsın diye müdürdü zaten

Alina

Töbe töbee! Bu bilgiyi size yazılı olarak vermelerini talep edin. Giderken yanınızda 5510 geçici 4. maddesinin de çıktısını alın ve "bu kanuna uymadığınızı yazıp verin bana" deyin!

Dediğinizi yapacağım yarın

Şimdiye kadar hep malulen emeklilik için en az%60 olmalı diye bildiğim için benim rapor oranımla malulen olmamam gerekir diyordum ama bahsettiğiniz 5510 sayılı kanunun geçici 4 fıkrası - artı benim kurumdan habersiz fotokopi çektiğim kağıtta bir de 6.bendi yazıyor - nda sanırım beni malullukten kurtaracak bir müjde yok gibi , yanlış mı anladım acaba ?

Alina
Aslında 5510 sayılı kanunun 4.maddesi çok açık. Memuriyete başladıktan sonra engeli oluşanlar diye bir bölüm var. Orda diyor ki %40-49 arası olduğu sağlık kurulunca belirlenenler 6480 gün hizmetleri varsa talepleri halinde bu hükümlerden yararlanır diyor. Bu hüküm dediği de diğer işe başlarkenki engeli olanların veya raporu olup engelli olarak başlamayanlara verilen haklar. Yani yaşlılık aylığı, malüllük aylığı değil. Er yada geç sizin talep dilekçenizde bu madde yazıyorsa ve elinizde de varsa bu dilekçe, size ikramiye verilip, malüllük aylığı bağlansa bile siz düzelttirirsiniz bunu. Sonuçta zaten maaşta bir fark olmuyor memurlarda.. Ayrıca Ankaradakiler de raporu 40 olarak onayladıkları için belki de ek olarak yolladığınız dilekçenize gerek bile kalmadan kendileri re'sen 5510 sayılı yasanın geçici 4.maddesi kapsamında sizi değerlendirip yaşlılık aylığı bağlayacaklardır orda ilk dilekçenize bakarak.

Sagol tekrardan turbo arkadaşım Ankara ya yani kamu emeklilik daire başkanlığına gönderdiğim dilekçenin cevabı geldi dün akşam Orda da %40 MALULEN emekliliğe ayrılan ...sicil nolu ve ....tc nolu ...S....T..nun tahsis işlemlerine ilişkin belgeler gönderilmiştir Sonuçtan kurumumuza bilgi verilmesini rica ederim diyor .Ben bendeki ilk talep dilekçemi nereye vermeliyim peki

Alina
Bu sizin yazdığınız dilekçeye istinaden gelen cevap mı? Nereye geldi bu ikamet adresinize mi?
Yoksa bu cevap 13 haziranda kurumunuzdan topluca giden evraklara istinaden mi geldi size?

Gelelim malüliyet konusuna..
Eğer sizin yüzde 40'lık raporunuzda bulunduğu görevi yapamaz, bulunduğu görevde çalışamaz ibaresi olsaydı, o zaman 5434te malüliyette yüzde oranı diye bir olay olmadığı için yüzde 40la bile sizi malülen emekli edebilirlerdi.
Fakat anladığım kadarıyla böyle bir ibare yok, sizin rapor engelli sağlık kurulu raporu.. Bu durumda bütün işlemler bittikten sonra, olay tamamen netlik kazandıktan sonra, oraya bizzat ilk dilekçeniz ve bütün evraklarınızla birlikte düzgün bir dilekçeyle durumu anlatan bir dilekçeyle başvurun.. Ankaraya.. orası size derse ki bunu sizin üst kuruma verin onlar bize yazsın.. o zaman da sizin üst kuruma verirsiniz.

turbo
Bana yani ikametgah adresime gelen sizin bana yol gösterdiğinizAnkara kamu emeklilik daire başkanlığına gönderdiğim dilekçenin cevabı .Bu yazı bende vardı zaten , kurumda imzaları attırırken kendimce uyanıklık edip te fotokopisini çektirmiştim hepsinin yoksa malulen emekli edildiğimden daha yeni haberim olacaktı .
Bugün sagolsun OturanBoğa yazmıştı gidip malulen emeklisin diyen kuruma kanunla beraber git yazı iste onlardan diye , müdürleri izinliymiş sorumluluk alamazlarmışmıış
Dediğiniz gibi beklemekten başka çare yok
Her ikinize de çok ama çok tesekkür ediyorum . Şu işler bitsin eğer malulen değil de engelli emeklisi olursam Ali Tezel gibi bir danışmanlık şirketi mi kursak diyorum :)

Üst Alt