Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93'den beri kamuda hemşireyim. %75 raporumla emekliliğe başvurdum..?

Nilufer92889

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15.01.1974 doğumluyum işe başlama tarihim 15.10.1993. Kamu hastanesinde hemşireyim. Memurum. Yaklaşık iki ay önce %75 bir yıl süreli engelli raporu aldım. (üriner inkontinans mesanenin nöromüsküler bozuklukları %60 üroloji. Majör depresyon %40 bir yıl süreli psikiyatri) baltazart hesabı sonucu.. %75 bir yıl süreli engelli... Kamu hastaneleri Birliği dilekçemi üst yazı ile emekli sandığına göndermiş. Emekli olabilir miyim. Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler

OturanBoğa çok teşekkür ederim. Peki kaç ay sonra onaylanır bu işlemlerin çok yavaş yapıldığı söyleniyor

Son düzenleme:
Başlık bulamadım

Daha yeni %75 engelli raporu ile emekli dilekçesi verdim 8 Haziran sonuç gelmedi. Ama tüm arkadaşlarım evin kira Araban yok birikmiş paran yok 19 yaşında oğlun var emekli maaşı 2000 TL nasıl geçineceksin diye soruyorlar ama ben çok hastayım. Kamuda hemşireyim mesleğim çok yoğun çok yıpratıcı. Belki bir yıl sonra parasızlık daha ağır basar bilmiyorum. Bu arada engelli raporum bir yıl süreli engelli raporu.. Siz olsanız ne yapardınız. Bide günlerim çok ağrılı geçtiği için yemek yapamıyorum çocuğa dışardan yiyor çoğunlukla. Mesela bir eczanede çalışmak istesem bu seferde emekli aylığımı keserlerse ben ne yaparım. Hasta olmak çok zor.. Görüşlerinizi bekliyorum lütfen

Nilufer92889
Öncelikle geçmiş olsun.
Engelli emekliliğinde,sonradan çalışmaya karar vermeniz halinde maaşınız kesilmez yalnızca belli bir oranda maaşınızdan kesinti yapılır.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. Bugün Engelliler.Biz platformunda bir arkadaş memurlar için raporunuzda kontrol muayenesi tarihi varsa hiç uğraşmayın derim yazmış. Bu süreli raporları ile aynı anlamamı geliyor. Gerçi ben OturanBoğa kardeşime çok güveniyorum o hiç sorun olmadan emekli olursunuz demişti. Yine görüşlerinize müracaat ediyorum. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca Mehmet005 ve Sugaremro teşekkür ederim size

Nilufer92889
Kardeşim senin raporun yanılmıyorsam zaten bir yıllık,yani bir yıl sonra emekliliğinin devamı için tekrar %40 üstunde rapor alman gerekiyor,kontrol muayenesi denilen olayda aynı şey,
Şayet,durumun düzelir ve alacağın rapor oranı %40'ın altına düşerse emekliliğin iptal ediliyor.
Bu konuları iyi hesaplamak lazım,
Zira sen anlattığın kadarıyla kanadı kırık bir kuşsun,okuyan bir çocuk ev kira vs,gibi.
Yarın durumunda düzelme olup,raporun %40'ın altına düşecek olursa.
Emeklilik elden gider,
Hemşirelik zaten sizlere ömür,
bu durumda nerde çalışarak yuvanın geçimini idame ettireceksin.
Raporun sürekli olsa,emeklilik garanti deriz,ama o da yok.Zira seninki bir yıllık.
Bilemiyorum ama bir kardeşin olarak,iyi düşün iyi muhasebe yap derim.
Zira,kalan bir kanadınıda kendi elinle koparıp bir yana atarak kendini hepten kanatsız bırakma derim.
Tekrar geçmiş olsun,

Mehmet005 çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Yani siz diyorsunuz ki engelli raporu%40 altına düşerse tekrar kamudaki işime dönmeyeceğim eyvah eyvah bunu bilmiyordum. Sonuçta beni tedavi eden doktor tayin olur giderse başka bir doktorun insafına kalacağım çünkü bunu psikiyatri de yaşadım bolu ruh sağlığı hastanesinde yatarak tedavi olduğumu çok zor günler geçirdiğimi bildiği halde psikiyatrist süreli rapor verdi. Yoksa sadece üroloji baltazart hesabı sonucu %58 sürekli idi ve kurulda ısrarla süreli süreli diye tekrarladı. Bazen çok acımasız olabiliyorlar. Şu an kendimi çok çaresiz hissediyorum. 23 yıl boyunca ben hep nöbet tuttum acillerde ne olacak halim bilmiyorum

Nilufer92889
Engelliliğiniz bitim sonrası hemşireliğe tekrar dönüşünüz konusundaki net bilgiyi OturanBoğa bülent beyden daha sağlıklı olarak alabiliriz,zira benim bu konuda bilgim net değil,umarım tekrar geri dönme imkanınız olur.
Bu arada şu raporunuzu ah bi sürekli yaptırma imkanınız olsa ne güzel olacakmış.
Neyse,kusura bakmayın,sanırım sizi üzmekten başka yaptiğım olumlu birşey yok.
Tekrar geçmiş olsun.
Bir konu daha eklemek istiyorum,size verilen rapor oranlarından hangisi yüksek oranda ise ve o raporunuz sürekli ise,kurul baltazar toplamlı raporunuzu sürekli olarak vermek zorundadır'ki sizin yüksek olan 58'lik oranlı raporunuzda sürekli imiş,bence size haksızlık yapılmış,

Mehmet005 olur mu hiç. Yani buradan cevap yazmanız bile ne kadar önemli çok zor günler geçirdiğim şu dönemde her yorum çok kıymetli bana zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum saygılare

emekli ol ve kafanı dinle hiçbirsey sağlıgından önemli değil

Nilufer92889 benim anladığım raporunuzun süresi bittiğinde tekrar hastaneye gidip raporunuzu yenilemeniz gerektiği o zaman da sadece üroloji den %60 alırsanız onun formül hesaplaması sonucunda %40 altına düşmez mi oran çünkü %60+%40 da formülle %75 kalmış.%60 hesaplası sonucu kac olur bilemiyorum.birde emeklilik öncesi raporunuza maliyeden vergi indirimi almanız gerekmiyor mu?

1806 siz benden de acemisiniz bu konuda galiba sağlık kurulu bana psikiyatri muayenesi zorunlu dedi yoksa ben psikiyatri muayenesi yaptırmayacaktım sadece üroloji ile rapor almak istemiştim. Tam da konuya vakıf değilim aslında OturanBoğa Bülent hocamdan yorum bekliyorum o yüzden sürekli sitede olmaya çalışıyorum

Nilufer92889 benim demek istediğimde duyduğum kadarıyla psikiyatri bölümü işin içine girince raporlar süreli veriliyor diye iyileşme olabilir diye ben sadece yardımcı olmak adına bildiklerimi paylaşmak istedim durumunuz işiniz yönünden sıkıntılı diye

Nilufer92889

Ben olsam şöyle değerlendirirdim:

1- Rapor süreli de olsa emeklilik sürekli olmayacak diye bir kural yok.Sonuçta sadece üroloji bile emekliliğinizi sağlar
2- Velev ki 1 yıllık emeklilik verildi, 1 yıl sonunda ürolojiden yeterli oranda rapor zaten alırsınız.
3- Sağlığınız her şeyden önemli. Baş edemeyeceğiniz yükün altında ezilip yaşamdan iyice bezseniz daha mı iyi bakacaksınız çocuğunuza? Bence birlikte baş edebilirsiniz...
4- Emekli olup sağlığınızı toparladığınızda pekalâ emekli maaşınızı alırken sosyal güvenlik destek primi statüsünde sigortalı olarak çalışabilirsiniz. Hiç değilse çevrenize hemşirelik hizmeti verip ek gelir elde edersiniz...

OturanBoğa Bülent hocam iyi ki varsınız sonsuz teşekkürler. Harikasınız

1806 tabiki yardımcı olmak için yorum yaptığınızı biliyorum. Çok teşekkür ederim. Bakalım sonuç gelince ben buraya yazarım yine birlikte değerlendiririz. Ama OturanBoğa Bülent hocamın yorumundan sonra kararımı verdim emekli olacağım. İnşallah sizi üzecek bir yorum yazmamışımdır acemi derken sadece espriydi :)

Arkadaşlar bugün malulen emeklilik onay yazım geldi başta Bülent hocam olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim

Nilufer92889
Hayırlı ve uğurlu olması dileğimle,emeklilik hayatınızda sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Üst Alt