Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%94 raporlu oğlum adına ÖTV'den muaf minibüs alabilir miyim?

w4rsoul

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba. Oğlum 9 yaşında özür oranı %94 şuan kullandıgım araba kücük geliyor büyük bir araba ile veya minibüs ile değiştirmek istiyorum , ötv indiriminden yararlanabilecegini daha yeni öğrendim , bu indirimden yararlanarak yeni bir araba almak istiyorum vergi kdv ve ötv vergilerinden nasıl hangi koşullarda yararlanabilirim ? ve kaç yıl sonra arabayı değiştirebilirim ? yoksa 1 defaya mahsusmu ?

Cevap için şimdiden teşekkürler..

Oğlunuz adına araba almak istiyor iseniz yapmanız gereken Yetkili hastaneye müracaat ederek ÖTV den faydalanır sağlık kurulu raporu almanız ve bu rapor ile Bayiye müracaat ederek bütün bilgileri temin edebilirsiniz..
Ayrıca kdv öder ama ÖTV ve MTV ödemezsiniz

bu gün pejo bayiini aradıgımda yüzde 30 oranında faydalanabilecegimi söylediler bu oran her bayide değişiyormu yüzde 94 özürlülük oranına göre benim yararlanabilecegim oran kaç acaba ? saygılar..

otv %37 indirimden yararlabiliyorsunuz ayrıca mtv ödemiyorsunuz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacaktı şimdi 72.000 tl değerindeki bir aracın fiyat listesinde Ötv 5.530 tl görünüyor ayrıca Kdv degeride 10.950 görünüyor bu aracın fiyatına göre dogrumu sizce ?

[SIZE=1][-]
[SIZE=1]72 bin liralık araç yaklaşık 52 bin liraya gelir size...[/SIZE]
[/-][/SIZE]

ticarilerde % on dor ötv bunu iyi hesabedin

Aman! Eren uyarmasa gözümden kaçmış. Yukarıda yazdığım bilgi yanlış! Eren'in dediği gibi, minibüslerde ötv %10. Bense %37 imiş gibi cevaplamışım...

Sizin o dediginiz otomobillerde degilmi %37 indirim 1600cc motor hacmine kadar oda rapor %90 olanlarınkine kadar %37 indirim araçlarda 1600cc motor hacmini geçiyorsa yani 1800cc ve 2000cc ise raporda %90 ise %60 indirim oLuyor. Araç aLırkende örnegin arkadasım alacagın aracın satış fıyatından % 37 duseceksın mesela 40,000 tl arac engelli arkadasa nekadara gelır hesaplıyalım... 40,000/1,18/1,37*1,18 :29,200 tl olur ..yasal yolu budur arac almaya gıdersen bayide bu sekılde hesaplar..

yada net fiyatı 1,37ye böl çıkar fiyatı aracın

% 60 ötv olan araçları malesef almassın . en azından ben öyle biliyorum selçuk24

Minibüslerde ötv %10'dur, otomobilllerde ise %37. 1600 cc üzeri araçlar vergi avantajlı alınamayacağı için, onların ötv miktarlarının ne olduğu hiç önemli dğeil...

Üst Alt