Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%94 raporum ve B sınıfı ehliyetim var. Araç alıp kullanabilir miyim?

arıza kabul

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Konu netleşememiş sanırım ama ben de bu soruya cevap arıyorum kurumlarda %94 raporum Ankaradan onaylandı.%60 nörolojık %20 kardıyolojı %14 un acıklaması yazılı diil. Sorum şu ortopedık engelli değilim bu rapor ile ötv indirimli aracı kendi adıma alıp kendim kullanabiliyor muyum?; ayrıca B sınıfı ehliyetim engelimden çok daha önce aldıgım ehlıyettır. Bu ehlıyetımle aracı kendım kullanabılır mıyım? Rica edıyorum lutfen bılgılerınızı ve deneımlerınızı paylaşır mısınız?

arıza kabul

Teorik olarak araç alımı ile araç kullanımı iki ayrı konudur. Araç alımı için %90 ve üzerinde raporunuzun olması yeterli. Araç nkullanımı içinse B sınıfı sürücü belgenizin olması yeterli.

Yeterli de, bu raporun emniyet ile paylaşılmasından sonra ya da araç alımı aşamasında emniyetin raporu farketmesi durumunda eğer sürücü yönetmeliği'ne göre ehliyet alamayacak durumdaysanız, ehliyetinizin iptal edilme ihtimali de var.

%94 engelliyim, engelli ehliyeti almadan araç kullanabilir miyim?

Değerli admin ve arkadaşlar öncelikle merhaba
Çok ciddi yardımınıza ihtiyacım var çok karışık bir haldeyim hemen izah edeyim. Transverse myelitis hastasıyım Türkçesi omurilik iltihabı nedeniyle felç. 2015te ağır biçimde yaşadım tekerlekli sandalyede idim, şimdi hamdolsun yürüyorum. Kalp pili takıldı, mesane sorunu ve sol omuzda kısıtlılık var göğüs hizasında kalkıyor daha fazla kaldıramıyorum fiziksel durumum şu an bu.
2015te sağlık raporu %94 verildi rapor sürekli ve ağır engelli yazıyor bu raporla emeklilik için başvurmuştum o yüzden araçla ilgili hiçbirşey yazmıyor bununla emekli oldum.
Şimdi ötv indirimli araç alıp kendim kullanmak istiyorum. Daha doğrusu zorundayım evde başka araç kullanacak yok. Korkulu sorularım var. Çok endişeliyim.
1_%90 üzeri raporda ehliyet şartı aranmıyor bu yüzden hastalanmadan önceki B sınıfı ehliyetimle ötv indirimli aracı kullansam olur mu ?
2_ engelli ehliyeti için yeniden kurula girersem ve engel oranımı düşürürlerse emekliliğimi iptal ederler mi? Bundan çok korkuyorum çünkü çalışacak kadar vücut gücüm yok.
3_ %90 üzeri hastalar genelde hiçbirşey yapacak etkinlikte değil olarak görülüyor. Hiçbir yerde kendime benzer bir durum örneği bulamadım. Bir diğer korkum da sen 90 üstüsün sürücü olamazsın diyip şu an elimde olan eski ehliyete el koyup iptal ederler mi? Trafikten men ederler mi?
Bu soruların cevabını umarım sizden bulabilirim çünkü çok endişeliyim bir an önce karar almak zorundayım.
İlk zamana göre daha iyiyim hatta Manuel vites aracımızı da 3 yıldır kullandım ve yeni sattık şimdi ötv indirimi hakkından faydalanmak istiyorum. Hastalığımın kronik agrıları ve güçsüzlük durumları var. Normal bir insan gibi de değilim çok ağır hasta gibi değilim. 40 yaşındayım ama beden atikliği 60 yaş gücünde sanki bilmem anlatabildim mi. Dıştan bakınca sol omuz kısıtlılık hali belirgin.
Sabırla okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Durumumu doğru izah etmek için uzunca yazdım kusura bakmayın. Bu korkunç sorularımdan umarım desteğinizle sıyrılırım. Herkese yeniden teşekkürler ve saygılar.

arıza kabul

1- Teorik olarak %90 oranlı raporla alınan aracı herkes kullanabilir. Sizde geçerli ehliyet varsa kullanmanıza mani bir durum yok demektir. Ama ca-mal güvenliğinin sorumluluğu ağır tabii.

2- Malulen mi emekli oldunuz? Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durum artık yoksan evet, rapor oranı düşünce sgk'nın radarına girmek ve kontrol muayenesi ile alınacak yeni raporla emekliliğin sonlanması muhtemeldir.

3- Olası bir denetimde ehliyete el konması çok muhtemeldir. Rahatsızlığı tespit eden ve nasıl araba kullanacağınızı belirleyen bir ehliyet almanız gerek.

Üst Alt