Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişi ve 3. derece ile ne zaman emekli olurum?

ercan28

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yüzde 52 ile vergi indirimi için başvurdum,cevap olumlu gelirse 15.07.1994 sigorta girişim 5193 gün siğorta pirimim var,30.12.1974 doğumluyum. Bu şartlarda emekli olma hakkım varmı?

%52 oranında ki raporunuz ile 3. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz;
17 yıl 3920 güne tabi olursunuz.
15.07.1994+17 : 16.07.2011 tarihinde emekli olmayı hak etmişsiniz vergi indirim hakkınız onaylanıp iş yerinize tebliğ edildikten sonra emekli olmak için sgk ya müracaat edebilirsiniz.

52 oran 46 ya düşerse

Selam Arkadaşlar

Bimer e vergi indirimi evraklarım hakkında bilgi almak için yazı yazdım bugün yüzde 52 olan oran yüzde 46 diye bir oran okudum tam emin olmamakla beraber,çünkü bana mail ile dönmediler ben gördüm yada başka birşeyde olabilir.ama %52 oranım %46 ya düşşe bile bu benim emekli olmama yetermi? sgk giriş 15/07/1994 ödenen prim gün 5223 yoksa itiraz mı edeyim?

52 ile 46 arasında emeklilik açısından bir fark olmaz. Çünkü her ikisi de 3. dereceden sakatlık indirimi sağlar ve emeklilikte temel alınan da budur.

ARKADAŞLAR MERHABA

Ben 11 eylülde istanbul büyük mükelleflere vergi indirimi için başvuru yaparak istanbul okmeydanı egitim ve araştırma hastanesinden 12 eylülde %52 ile rapor aldım(aynı hastanede tedavi gördüğüm için işlem hızlı oldu)15 ekimde maliye bakanlığına ulaşmış 31 ekimde de baglı bulunduğum vergi dairesine aynen onaylanarak gönderildiğini öğrendim (aradığım numara 0 312 415 29 00 ) şu an evrakların gelmesini bekliyorum.bu iş yaklaşık 2,5 ay gibi bir süre alıyor.bilgi olarak paylaşmak istedim.hepinize sağlık mutluluk dolu bir hayat dilerim.

Hayırlı olsun evrak gelir gelmez emekli olmak için ssk ya müracaat edebilirsiniz.

Hayırlı olsun, bilgilendirme için teşekkürler.

Arkadaşlar hayırlı sabahlar.

Dün akşam maliye bakalğından evime 3 derece vergi indiriminiz onaylandı işyerine tebliğ edilmek üzre bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gönderilmiştir diye resmi bir belge geldi.Sorum şu ben evime gelen bu vergi indiriminiz onaylanmıştır kagıdını alıp sgk ya emekli başvurusu yapabilirmiyim? yoksa işyerine gelen kagıdımı beklemek zorundayım?bilgisi olan varmı,şimdiden vereceginiz cevaplar için teşekkür ederim. saygılar

O belgeye bile gerek yok. Vergi indirim hakkınızın olduğunu sözlü olarak beyan etmeniz bile yeterli. Yarın emeklilik başvurusu yapabilirsiniz...

Üst Alt