Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişi ve % 50 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

hknkocak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
19.12.1994 işe giriş tarihim. Kalp kapağı ameliyatı olarak 1999 da engelli statüsüne geçtim (engelli kimliği, vergiden muaf). %50 iş gücü kaybı raporu ile emekli olabilirmiyim. Bu arada askerlik hizmetimi ve 8 ay işçi olarak hizmet birleştirmesini de yaptım. Teşekkürler.

Evet 4/c kapsamındayım. Konu hakkında bilginiz varsa paylaşmanızı çok isterim.

1994 yılındaki ssk girişinizden toplam kaç gününüz var ise memur oluş tarihinden geriye doğru çıkarın ilk emekli sandığı başlangıcı o tarih olacaktır.
5510 sayılı yasadan önce memur olduğunuz için 15 yıl hizmet sonunda tekrar rapor almadan emekli olabilirsiniz.
Gün/ay/1999- 8 ay: ?

TSK personeli olduğum TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği tabiyim. Bu kanunda iş gücü kaybının %60 olması gerektiği yazıyor. Bu kapsamda emekli olabilirmiyim?

Kalemşör bu konuda fikir verebilir...

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne göre görevinizi yapamaz durumda olduğunuza dair rapor olmalı. Bu olursa, geri göreve atanabilir ya da emekliliğe ayrılabilirsiniz.

Kalemşör arkadaşımız izinde galiba ondan yanıt alamadım. Size döneyim dedim.

TSK Sağlık Yönetmeliği için %50 rapor, vergi muafiyeti, çalışma süresi bunların hiç bir önemi yok sadece %60 iş göremez raporunun olması şartı var galiba.

Bu durumu mahkemeye taşışam nasıl olur, sizin fikirleriniz önemli.

TSK yönetmeliğine göre malul sayılmanız gerektiğinizi düşünüyorsanız elbette mahkeme yoluna gitmek lazım.

Merhabalar arkadaslar;
Benim konum ile ilgili olarak bugün öğrendiğim bir seyi sizlerle paylasmak istedim:
Malülen emeklilik ile erken emeklilik birbirinden ayrı konularmıs. Benim durumum için erken emeklilik hakkım varmıs. Maas ve ikramiye durumu ise mevcuttur derece kademe ve göstergeye göre oluyormus. Tesekkürler.

Üst Alt